Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018

Orthonies - Zakynthos (Griekenland)

Orthonies. Orthonies is een pittoresk bergdorpje op eiland Zakynthos. Het ligt op de hellingen van de berg Vrachionas, 25 kilometer ten noordwesten van Zakynthos stad en op ongeveer 450 meter boven de zeespiegel. Het is een genot om door de traditionele steegjes van het dorp rond te slenteren en naar de met bloemen versierde tuinen te kijken. De huisjes zijn van steen gebouwd en hebben keramische dakpannen, in de originele Zakynthos-stijl.

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel, in het midden van een groene omgeving vol met olijvengaarden en druivengaarden.

De bekendste bezienswaardigheid in Orthonies is het historische klooster van Spiliotissa (16 eeuw) dat de naam heeft gekregen van de Icoon van de Heilige Maria die hier is gevonden. In dit klooster is ieder jaar op 8 september een groot volksfeest waar lekker gegeten en gedanst kan worden. Een ander feest wordt hier op 8 november gevierd, dat bij de kerk van de Aartsengelen Gabriel en Michael.

In Orthonies wonen 250 inwoners. Andere dorpen in de omgeving van Orthonies zijn Anafonitria en Volimes.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Porto Zorro - Porto Azuro Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vassilikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Katastari Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Gerakas Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 11 - Foto van De Griekse Gids Bij de grotten van Keri | Zakynthos | foto 16 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 4 - Foto van De Griekse Gids Exo Chora Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Xingia (Xigkia) Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Alykes Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 28 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Zakynthos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Orthonies
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Zakynthos: Waar ligt Orthonies?

Uitstapjes / Trips vanaf Orthonies
De kaart / landkaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Orthonies Zakynthos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Zakynthos en bekijk de locaties die je vanaf Orthonies kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Zakynthos.

Plattegrond- landkaart - Kaart ZakynthosPlanos Zakynthos Tsilivi Zakynthos Macherado Zakynthos Agios Sostis Zakynthos Lithakia Zakynthos Kiliomenos Zakynthos Laganas Zakynthos Mouzakui Zakynthos Keri Zakynthos Kalamaki Zakynthos Argassi Zakynthos Agios Leon (Agios Leontas) Zakynthos Agios Leon Zakynthos Vassilikos Zakynthos Xirokastello Vassilikos Zakynthos Volimes Zakynthos Anafonitria Zakynthos Orthonies Zakynthos Aghios Nikolaos Zakynthos Xigia (Xigkia of Xingia) Alykanas Zakynthos Alykes Zakynthos De blauwe grotten (Blue Caves) nabij Volimes en Aghios Nikolaos Scheepswrak Zakynthos - Shipwreck Tragaki Zakynthos Vanato Zakynthos Zakynthos stad Maries Zakynthos Keri Zakynthos
Uitstapjes vanaf Orthonies - Klik op de kaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)