Orthonies (Zakynthos)

Orthonies. Orthonies is een pittoresk bergdorpje op eiland Zakynthos. Het ligt op de hellingen van de berg Vrachionas, 25 kilometer ten noordwesten van Zakynthos stad en op ongeveer 450 meter boven de zeespiegel. Het is een genot om door de traditionele steegjes van het dorp rond te slenteren en naar de met bloemen versierde tuinen te kijken. De huisjes zijn van steen gebouwd en hebben keramische dakpannen, in de originele Zakynthos-stijl.

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel, in het midden van een groene omgeving vol met olijvengaarden en druivengaarden.

De bekendste bezienswaardigheid in Orthonies is het historische klooster van Spiliotissa (16 eeuw) dat de naam heeft gekregen van de Icoon van de Heilige Maria die hier is gevonden. In dit klooster is ieder jaar op 8 september een groot volksfeest waar lekker gegeten en gedanst kan worden. Een ander feest wordt hier op 8 november gevierd, dat bij de kerk van de Aartsengelen Gabriel en Michael.

In Orthonies wonen 250 inwoners. Andere dorpen in de omgeving van Orthonies zijn Anafonitria en Volimes.

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Maries Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Anafonitria Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Volimes | Zakynthos | Griekenland | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Psarou Beach Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 7 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 24 - Foto van De Griekse Gids Kiliomenos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Cameo Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Cameo Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Vanato Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agios Leontas Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Op de boot van Zakynthos naar Kylini | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Zakynthos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Orthonies?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Orthonies


Zakynthos vakanties

Balcony Hotel

Bekijken

Balcony Hotel
Zakynthos
Tsilivi
Revera Traditional

Bekijken

Revera Traditional
Zakynthos
Keri
Boschetto Villas

Bekijken

Boschetto Villas
Zakynthos
Agios Leontas
Aresti Villas

Bekijken

Aresti Villas
Zakynthos
Agios Dimitrios
© De Griekse Gids 2000-2019