Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Orthonies - Eiland Zakynthos

Orthonies Orthonies is een pittoresk bergdorpje op het eiland Zakynthos. Het ligt op de hellingen van de berg Vrachionas, 25 kilometer ten noordwesten van Zakynthos stad en op ongeveer 450 meter boven de zeespiegel. Het is een genot om door de traditionele steegjes van het dorp rond te slenteren en naar de met bloemen versierde tuinen te kijken. De huisjes zijn van steen gebouwd en hebben keramische dakpannen, in de originele Zakynthos-stijl.

“Orthonies is een traditioneel bergdorpje op Zakynthos„

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel, in het midden van een groene omgeving vol met olijvengaarden en druivengaarden.

De bekendste bezienswaardigheid in Orthonies is het historische klooster van Spiliotissa (16 eeuw) dat de naam heeft gekregen van de Icoon van de Heilige Maria die hier is gevonden. In dit klooster is ieder jaar op 8 september een groot volksfeest waar lekker gegeten en gedanst kan worden. Een ander feest wordt hier op 8 november gevierd, bij de kerk van de Aartsengelen Gabriel en Michael.

In Orthonies wonen 250 inwoners. Andere dorpen in de omgeving van Orthonies zijn Anafonitria en Volimes.

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Scheepswrak - Navagio Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Psarou Beach Zakynthos | Griekenland nr 5 - Foto van De Griekse Gids Psarou Beach Zakynthos | Griekenland nr 2 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos | Griekenland nr 19 - Foto van De Griekse Gids Noordkust Zakynthos | Griekenland nr 1 - Foto van De Griekse Gids Maries Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Gerakas Zakynthos | Griekenland nr 7 - Foto van De Griekse Gids Bij de grotten van Keri | Zakynthos | foto 1 - Foto van De Griekse Gids Tsilivi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids St. Nicolas bay Vassilikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Alykes Zakynthos | Griekenland 13 - Foto van De Griekse Gids Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 1 - Foto van Dionysios Margaris


meer foto's Zakynthos»


Gemiddelde temperaturen Orthonies Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Orthonies?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Orthonies© De Griekse Gids 2000-2024