Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Zakynthos stad


Zakynthos stad - Zakynthos (Griekenland)

Zakynthos-stad. Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland Zakynthos, de lokale bewoners noemen de stad Chora, zoals men ook vaak op andere Griekse eilanden een hoofdstad noemt. Deze stad, die vroeger het “Venetië van het zuiden” genoemd werd, is in 1953 door een zware aardbeving bijna helemaal geruïneerd. Zakynthos-stad telt ongeveer 12.000 inwoners en is een moderne stad met veel gebouwen in klassieke stijl. Er zijn straten met booggewelven, kerken met imposante klokkentorens, mooie pleinen en belangrijke monumenten. De haven van Zakynthos bevindt zich ook in deze stad, vanaf hier is er directe verbinding met Peloponessos (Kylini) en varen er dagelijks allerlei toeristische boten naar alle interessante kust plekken waar je nauwelijks met de auto terecht kan.

Bezienswaardigheden Zakynthos-stad:

- Het Solomos-plein bij Strata Marina waar allerlei Neoklassieke gebouwen te zien zijn en waar het standbeeld van Dionysios Solomos staat. 
- In Zakynthos zijn allerlei mooie kerken. In een aantal  kerken zijn vaak werken (iconen) te zien van Kretenzer, maar ook van lokale schilders. Zo zijn er iconen te zien in de kerken Faneromeni, Kyria ton Aggelon, Agios Nikolaos Molou en Pikridiotissa. In de kerk van Agios Nikolaos Molou heeft de beschermheilige van het eiland, Agios Dionysios, missen opgedragen toen hij op Zakynthos kwam wonen. De in renaissancestijl gebouwde kerk is in de 17e eeuw gebouwd.
- De kerk van Agios Dionysios met haar imposante klokkentoren, de urn van de Heilige en veel mooie iconen.
- Het post Byzantijnse museum waar werken van iconenschilders tentoongesteld worden.
- Het museum van de bezetting en van het Nationale verzet bij het Geestelijke centrum.
- Het volkenkundig museum in de Leonida Zoi-straat.
-  De gemeentelijke bibliotheek en het schilderijenmuseum waar schilderijen te zien zijn waarop de stad afgebeeld wordt van hoe deze voor de aardbeving van 1953 eruit zag.
-  De heuvel Strani waar het borstbeeld van de Griekse Nationale dichter Dionysios Solomos staat. Dionysios Solomos was de schrijver van het Griekse volkslied. Hier vlakbij bevinden zich ook de ruïnes van een Venetiaans kasteel.
- De heuvel Bochalis waar de kerk Zoodochou Pigis zich bevindt en waar een mooie Byzantijnse icoon van de Heilige Moeder te zien is. Vanaf de top van deze heuvel  is er een uitstekend uitzicht naar de stad. Hier zijn ook vele traditionele taverna’s waar men lekker kan eten.
-  Het gebied rond het Vrijheidsbeeld en het monument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten dat een belangrijke culturele en sociale betekenis heeft.
- Het gedeelte van de stad bij het centrum waar allerlei cafés, cafetaria’s en restaurants zijn.
- Het Agios Markos-plein waar o.a. het mausoleum van Solomos, Kalvos zich bevindt. Hier bevindt zich ook de Katholieke Kerk van Agios Markos met aan de toren de grote klassieke klok.
- De 21e mei straat en de Alexandrou Roma straat waar allerlei winkels, cafetaria’s en restaurants zijn. Dit is eigenlijk het belangrijkste winkelcentrum van Zakynthos.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Zakynthos stad - Zakynthos stad in beeld

Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 19 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 7 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 10 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 30 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids foto nr 5 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids zakynthos stad - Foto van Diana Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 27 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Zakynthos stad»

Een wandeling in Zakynthos stad

Zakynthos stad - 8.00 u in de ochtend

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Zakynthos stad
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Zakynthos: Waar ligt Zakynthos stad?

Uitstapjes / Trips vanaf Zakynthos stad
De kaart / landkaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Zakynthos stad Zakynthos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Zakynthos en bekijk de locaties die je vanaf Zakynthos stad kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Zakynthos.

Plattegrond- landkaart - Kaart ZakynthosPlanos Zakynthos Tsilivi Zakynthos Macherado Zakynthos Agios Sostis Zakynthos Lithakia Zakynthos Kiliomenos Zakynthos Laganas Zakynthos Mouzakui Zakynthos Keri Zakynthos Kalamaki Zakynthos Argassi Zakynthos Agios Leon (Agios Leontas) Zakynthos Agios Leon Zakynthos Vassilikos Zakynthos Xirokastello Vassilikos Zakynthos Volimes Zakynthos Anafonitria Zakynthos Orthonies Zakynthos Aghios Nikolaos Zakynthos Xigia (Xigkia of Xingia) Alykanas Zakynthos Alykes Zakynthos De blauwe grotten (Blue Caves) nabij Volimes en Aghios Nikolaos Scheepswrak Zakynthos - Shipwreck Tragaki Zakynthos Vanato Zakynthos Zakynthos stad Maries Zakynthos Keri Zakynthos
Uitstapjes vanaf Zakynthos stad - Klik op de kaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)