Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Laganas

Laganas - Eiland Zakynthos

Laganas. Laganas is de populairste vakantieplaats op het geliefde eiland Zakynthos. Het bevindt zich circa 10 kilometer van de hoofdstad van Zakynthos, in het zuidoosten van het eiland. Laganas, dat maar 500 vaste inwoners heeft, was oorspronkelijk een klein dorpje. Vandaag de dag is het voor veel mensen de plaats bij uitstek om op vakantie te gaan, maar je moet ervan houden. Houd je van rust dan kun je beter een ander plekje op Zakynthos uitzoeken.

“Laganas is de populairste vakantieplaats onder jongeren op Zakynthos„

Laganas is eigenlijk een soort "Chersonissos van Zakynthos", want het is hier in de zomer erg druk en het is een populaire vakantiebestemming voor jongeren. Het uitgaansleven is hier helemaal top. De grote toeristische ontwikkeling heeft Laganas echter ook te danken aan het lange zandstrand. Men zegt dat het zandstrand van Laganas tot de mooiste stranden van Griekenland behoort. Het water is hier ondiep en veilig voor kleine kinderen, tevens is het geschikt voor alle watersporten.

Vakantie Laganas Zakynthos
Strand van Laganas op Zakynthos

Laganas heeft een zeer druk strand (vooral in de zomermaanden juli en augustus) en is zoals gezegd erg geliefd onder de jongeren. Overal zijn bars, uitgaansgelegenheden en snackbars. Op het strand zijn parasols en ligbedden te huur.

In Laganas zijn er behalve bars en discotheken, tal van restaurants, souvenirwinkels, snackbars, cafés, minimarkets en veel meer. Ook de watersportliefhebbers zullen hier heel veel plezier beleven, want er zijn heel veel watersport faciliteiten. In Laganas zijn ook duikscholen en er varen vanaf hier dagelijks bootjes naar de mooiste kustplaatsen van Zakynthos. Ook gaan er bootjes naar het eilandje Marathonisi. Aan het strand van Laganas is ook een opvallend monument te zien, dat van de Belgische anatoom Andreas Vesalius (gelatiniseerde naam van Andries van Wesel), bekend ook als Andreas Vezal.

Foto's Laganas

Laganas Zakynthos | Griekenland nr 14 - Foto van De Griekse Gids Caretta Caretta Laganas Baai | Griekenland nr 8 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos | Griekenland nr 10 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos | Griekenland nr 8 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos | Griekenland nr 15 - Foto van De Griekse Gids Caretta Caretta Laganas Baai | Griekenland nr 10 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos | Griekenland nr 6 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Laganas»

Schildpadden in Laganas

De baai van Laganas is ook bekend vanwege de schildpad Caretta-Caretta, die hier ieder jaar haar eieren legt. De golf (baai) van Laganas is een door het Nationale Maritieme Park beschermd gebied van Zakynthos. De plekken waar de Caretta Caretta schildpadden hun eieren gelegd hebben worden afgeschermd, hier mogen geen mensen (aan)komen.

Schildpad in Laganas Zakynthos
Schildpad in de baai van Laganas


Gemiddelde temperaturen Laganas Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Laganas?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Laganas© De Griekse Gids 2000-2024