Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agios Sostis

Agios Sostis - Eiland Zakynthos

Agios Sostis. Agios Sostis is een vakantieplaats in het zuiden van het eiland Zakynthos. Het ligt op 3 kilometer van de toeristenplaats Laganas en op 8 km van Zakynthos stad. Het was vroeger een rustig plaatsje, maar het is de afgelopen jaren wel drukker geworden. In Agios Sostis zijn bars, restaurants, taverna’s, souvenir winkeltjes en minimarktjes. Agios Sostis ligt in een landelijke omgeving met veel olijfbomen. Het heeft een gezellige boulevard met restaurants. Het strand is vrij klein. Je kunt er zelf een bootje huren. Vanuit Agios Sostis kun je naar Laganas wandelen.

"Agios Sostis is een leuke vakantieplaats op Zakynthos."

Precies tegenover Agios Sostis bevindt zich het gelijknamige eilandje ‘Agios Sostis’ ook wel "Cameo Island" genoemd. Dit eilandje is uniek, het is ontstaan na een zware aardbeving op Zakynthos, in de 17e eeuw. Het eiland heeft de naam van de gelijknamige kerk gekregen die op het eilandje staat en meer dan 16 eeuwen oud is. Het eilandje Agios Sostis is bereikbaar via een lange houten brug. Het eilandje is privé bezit en wordt regelmatig verhuurd voor bruiloften. Het wordt druk bezocht door toeristen, wanneer het eiland geopend is, je kunt hier namelijk heerlijk zwemmen.

Wendy en Stef van de Griekse Gids bij Cameo in Agios Sostis op Zakynthos
Cameo in Agios Sostis op Zakynthos

Excursies vanaf Agios Sostis

Wanneer je met vakantie in Agios Sostis bent is het leuk om excursies te maken, er gaan vanaf Agios Sostis bootjes naar het eilandje Marathonissi. Ook kun je vanaf hier naar de grotten van Keri. Met een huurauto kun je de mooie stranden bij Vassilikos bezoeken. Ook Zakynthos stad is zeker de moeite van een bezoekje waard.

Foto's Agios Sostis

Agios Sostis Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 11 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 20 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Cameo Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 43 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Cameo Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 35 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 33 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 42 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agios Sostis»

Een wandeling door Agios Sostis

 

Cameo eiland bij Agios Sostis

Via een mooie loopbrug kun je er naartoe wandelen, maar niet elke zomer is Cameo Island toegankelijk voor publiek. In het heldere water onder de houten brug  zie je veel zee-egels. Een teken dat het water schoon is! Wanneer het eilandje open is, is er een trap die naar boven leidt. Je betaalt 5 euro entree. Boven op het hoogste punt is het uitzicht schitterend. Het onderhoud van de hele plek laat wel wat te wensen over, maar het prachtige uitzicht compenseert een hoop.

Aan de andere kant kun je via de trappen naar beneden lopen en als je even stil gaat staan kun je genieten van wederom een prachtig uitzicht. Hier even een foto-momentje inlassen. Je komt uit bij het kleine strandje. Hier werd in het verleden dance muziek gedraaid en er heerste een leuke lounge-sfeer. Er waren veel jongeren en zeker in het hoogseizoen was het erg druk op dit kleine plekje.

Als je over zee langs het eilandje vaart  zie je de wapperende witte doeken in de lucht met de rotsen van het eiland, wat echt een bijzonder gezicht is. Met een beetje geluk zie je ook nog een zeeschildpad zwemmen.

Regelmatig is het eilandje gesloten, omdat het dan gereserveerd is voor bruiloften of vanwege andere omstandigheden. Het is een fantastische plek voor een bruiloftsfeest.

Al met al is dit eilandje zeker de moeite van een bezoekje waard, je “moet” het een keer gezien hebben!

Video Cameo Agios Sostis

© De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Agios Sostis Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Agios Sostis?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Agios Sostis© De Griekse Gids 2000-2024