Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Katalakos

Katalakos - Eiland Limnos

Katalakos. Katalakos (of Katalako) is een bergdorp met 150 inwoners op het Griekse eiland Limnos. Het ligt 15 kilometer ten noordoosten van Myrina, op de hellingen van een steile berg. Het is een pittoresk dorp met huizen die uit natuursteen zijn gebouwd en waar in het dorp smalle steegjes en straatjes zijn.

Ongeveer vijf kilometer ten noordwesten van Katalakos bevindt zich een kleine woestijn (Amothines) met duinen, een uniek fenomeen in Griekenland. Vanaf Katalakos loopt er een goede zandweg hier naartoe. Het is een groot gebied van ongeveer 200 hectare en het reikt tot aan het strand bij de baai van Gomati; men noemt dit gebied Pachies Ammoudies, Pachies Sandes of Amothines.

Het is hier best indrukwekkend, want je verwacht hier eigenlijk geen ‘Sahara-toestanden’ te zien midden in de bergen. Waarschijnlijk lag dit gebied in de prehistorische tijd aan zee, vandaar dit verschijnsel. Veel toeristen wandelen door de woestijn, dat is een unieke ervaring, er zijn een aantal zandwegen waar men kan wandelen. Het gebied is ook interessant vanwege de flora en fauna. In de zomer en vooral in de maanden juli en augustus is het hier wel heel warm dus wees voorbereid als je hier wilt gaan wandelen. Nabij deze woestijn ligt het middeleeuwse Byzantijns kasteel van Megisti Lavra.

Aan de baai van Gomati (twee kilometer van Amothines) ligt een heel mooi en groot zandstrand. Het is erg geliefd onder de inwoners van het eiland omdat het zandstrand erg goed is en het water ondiep. Op het strand bevindt zich een kantine waar frisdranken en snacks verkocht worden en hier worden ook strandbedden en parasols verhuurd.

Bij dit strand zal je in de zomer veel caravans en campers zien. Een van de opvallende bezienswaardigheden aan het strand is een oude oorlogstank die op een lage heuvel tussen de duinen staat.

Foto's Katalakos

Bij Gomati en woestijn Amothines Katalakos Limnos (Lemnos) foto 39 - Foto van De Griekse Gids Bij Gomati en woestijn Amothines Katalakos Limnos (Lemnos) foto 20 - Foto van De Griekse Gids Amothines woestijn bij Katalakos Limnos (Lemnos) | Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Bij Gomati en woestijn Amothines Katalakos Limnos (Lemnos) foto 36 - Foto van De Griekse Gids Bij Gomati en woestijn Amothines Katalakos Limnos (Lemnos) foto 5 - Foto van De Griekse Gids Amothines woestijn bij Katalakos Limnos (Lemnos) | Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Amothines woestijn bij Katalakos Limnos (Lemnos) | Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Katalakos Limnos (Lemnos) | Griekenland | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Bij Gomati en woestijn Amothines Katalakos Limnos (Lemnos) foto 19 - Foto van De Griekse Gids Amothines woestijn bij Katalakos Limnos (Lemnos) | Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Bij Gomati en woestijn Amothines Katalakos Limnos (Lemnos) foto 40 - Foto van De Griekse Gids Katalakos Limnos (Lemnos) | Griekenland | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Katalakos»


Gemiddelde temperaturen Katalakos Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Katalakos?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Katalakos© De Griekse Gids 2000-2024