Kontopouli (Limnos)

Kontopouli. Het dorp Kontopouli ligt in het oosten van Limnos, 32 kilometer van Myrina. Met de auto ben je hier vanaf Myrina binnen dertig minuten. Het dorp, dat in een zeer vruchtbare vlakte ligt,  staat in de Griekse geschiedenis vooral bekend als het dorp waar Griekse dichters en geleerden na de tweede wereldoorlog heen verbannen werden. Een van de bekendste Griekse dichters, Giannis Ritsos, heeft hier vastgezeten en heeft hier een tweetal bekende werken geschreven.

De meeste inwoners van het dorp zijn landbouwers of veehouders. Bij het dorp zijn een aantal pottenbakkerijen maar ook bedrijven waar iconen geschilderd en verkocht worden.

Bij Kontopouli liggen twee meren, dat zijn in het noorden het meer Alyki en in het zuiden het meer Chortarolimni. Wanneer je in de zomer hier komt, dan zal je vooral droge meren treffen. Bij deze meren komen veel vogels die op doorreis zijn en veel vogelaars die hier voor hun hobby komen. Tussen de twee meren bevindt zich een uniek eikenbos.

Vier kilometer ten noordwesten van Kontopouli ligt de antieke stad Ifestia. In de oudheid was dit de op een na belangrijkste stad op het eiland na Myrina. Ifestia is rond het jaar 1200 voor Christus gesticht. Op het terrein is een paleis, baden, een theater, diverse putten, een necropolis, terracotta beeldjes, wapens, goud en een heiligdom gewijd aan de Grote Godin van Limnos.

Ten zuidoosten van Kontopouli ligt het strand Keros dat erg beroemd is onder kite surfers en windsurfers. Bij het strand bevindt zich een club waar sporters alle materialen kunnen huren om te surfen. Het gebied bij de baai van Keros wordt gekenmerkt door duinen en dennenbossen. Veel toeristen komen hier kamperen, je ziet tussen de bomen veel kampeertenten staan. Op het strand zijn enkele beachbars. Op de zandweg naast het strand zie je veel campers staan, deze behoren meestal toe aan de kitesurfers.

Foto's Kontopouli - Kontopouli in beeld

Bij strand Keros | Kontopouli Limnos (Lemnos) | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kontopouli Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 27 - Foto van De Griekse Gids Strand Evgatis (Nevgatis) bij Thanos en Kontopouli | Limnos (Lemnos) foto 21 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kontopouli Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Bij strand Keros | Kontopouli Limnos (Lemnos) | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Strand Evgatis (Nevgatis) bij Thanos en Kontopouli | Limnos (Lemnos) foto 16 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 5 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 1 - Foto van De Griekse Gids Bij strand Keros | Kontopouli Limnos (Lemnos) | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Kontopouli Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kontopouli Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kontopouli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Kontopouli?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Kontopouli


Limnos vakanties

Varos Village Hotel

Bekijken

Varos Village Hotel
Limnos
Varos
Varos Village Hotel

Bekijken

Varos Village Hotel
Limnos
Varos
© De Griekse Gids 2000-2019