Myrina (Limnos)

Myrina. Myrina ligt in het zuidwesten van het Griekse eiland Limnos (Lemnos) en is de hoofdstad hiervan. De plek waar vandaag Myrina ligt, wordt sinds de prehistorische tijd bewoond. Myrina zou volgens de Griekse mythologie, de vrouw zijn geweest van de eerste koning van Limnos, Thoas.

Wanneer je in Myrina bent, dan zie je als eerste de imposante hoge rots tussen de twee baaien met het indrukwekkende fort er bovenop. Dit fort is een van de grootste forten van Griekenland en is ongeveer in het jaar 1180 door de Byzantijnse Keizer Andronikos Komninos gebouwd.

De baai rechts van de rots, de grotere baai, is de Romeinse baai (Romeikos Gialos). Hier zijn allerlei neoklassieke gebouwen die in het begin van de 20e eeuw zijn gebouwd. Bij het water is een boulevard, waar veel restaurants en cafés zijn en daarnaast is er een mooi zandstrand waar ook voorzieningen voor gehandicapten zijn. Een paar honderd meter verder, in de volgende baai, bevindt zich het prachtige zandstrand ‘Richá Nerá’ heet. Richa Nera betekent letterlijk ‘ondiep water’ en dat klopt, want de zee is hier erg ondiep, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Dit strand is erg populair onder jong en oud. Aan de rechterkant zijn de imposante mooie rotsen en achter het strand en zelfs tot op het strand zijn overal bomen. Beachbars en restaurants staan hier letterlijk onder de schaduw van de bomen.

Aan de andere kant van Myrina, de baai aan de linkere kant van het fort noemen de Grieken ‘Mikros Gialos’ (betekent ‘klein strand’) of Tourkikos Gialos (Turks strand). Hier bevindt zich de haven en het vissershaventje van Myrina. Overal aan het water zie je typisch Griekse taverna’s, visrestaurants, cafés, winkeltjes en moderne cafetaria’s, gyrostentjes en bars. Precies daarnaast, achter het kleine vissershaventje, ligt het strand van Mikros Gialos.

Een wandeling door Myrina is zeer aangenaam. Vanaf de haven loopt er een winkelstraat tot aan de andere kant van de stad, dichtbij Megalos Gialos. In dit pittoreske winkelstraatje zijn souvenirwinkeltjes, sieradenwinkels, taverna’s, bars en allerlei winkeltjes waar lokale producten verkocht worden.

Een uitstekend panoramisch uitzicht over de stad, de baaien en de zee heb je vanaf de top van het fort. Je kunt het fort langs twee kanten beklimmen. Wij raden je aan goede schoenen aan te trekken want de paadjes bij het fort zijn niet altijd goed begaanbaar. Eenmaal op de top wordt je dik beloond met het uitzicht.

Foto's Myrina - Myrina in beeld

Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 206 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 21 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 26 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 85 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 64 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 141 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 101 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 144 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 40 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 102 - Foto van De Griekse Gids Myrina Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 166 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Myrina»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Bezienswaardigheden en tips Myrina

  • Het Byzantijnse fort dat gebouwd is door Keizer Andronikos Komninos boven de ruïnes van een oude Pelasgische muur.
  • Het archeologisch museum met vondsten uit de Archaïsche, Klassieke en Hellenistische periode.
  • De kathedraal van Heilige Drie-eenheid (Agia Triada) met de marmeren klokkentoren
  • Het volkenkundig museum
  • Zwemmen kun je behalve bij Romaikos Gialos en Mikros Gialos bij het strand Richa Nera.

Gemiddelde temperaturen Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Myrina?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Myrina


Limnos vakanties

Varos Village Hotel

Bekijken

Varos Village Hotel
Limnos
Varos
© De Griekse Gids 2000-2020