Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Moudros

Moudros - Eiland Limnos

Moudros Limnos. Moudros is een groot dorp, 28 kilometer ten oosten van Myrina, de hoofdstad van Limnos. Het dorp ligt aan de oostkust van de gelijknamige gesloten baai en is het handelscentrum van Oost-Limnos. De baai van Moudros is een van de grootste natuurlijke havens in de Middellandse zee. Moudros heeft een rijke geschiedenis; In 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, werd hier het verdrag van Moudros getekend, het verdrag dat de wapenstilstand bevestigde tussen het Ottomaanse rijk en de geallieerden. Nabij Moudros bevindt zich een grote begraafplaats waar soldaten uit o.a. Groot Brittannië, Australië, Frankrijk, Rusland en Nieuw Zeeland zijn begraven die gesneuveld zijn tijdens de gevechten van Kallipolis (in Turkije) in 1915. In de baai van Moudros hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog schepen van geallieerden bescherming gezocht en in de Tweede Wereldoorlog Duitse schepen.

Bij Moudros, zoals trouwens ook op andere plaatsen van het eiland, bevindt zich een versteend woud dat 20 miljoen jaar oud is. Bij Moudros ligt een strand waar iedere zomer veel culturele activiteiten gehouden worden. Naast het strand bevindt zich de haven en de jachthaven. In het noorden van het dorp, op een heuvel, zijn de resten te zien van een oud fort dat door de Venetianen in de 17e eeuw is vernield. In de zee ligt het eilandje Koukounisi waar een prehistorische nederzetting is gevonden.

Zwemmen kun je, behalve bij het strand van Moudros, bij de stranden die ten zuiden van het dorp liggen zoals Megalo Fanaraki, Mikro Fanaraki en Chavoulis en iets verder bij het dorp Skandali zijn de stranden Parthenomitos en Skidi.

Megalo Fanaraki bij Moudros
Strand Mikro Fanaraki bij Moudros

Mikro Fanaraki is een zeer hip strandje met een populaire beachbar waar vooral jongeren op af komen. De zaak wordt gerund door Despina, een jonge, zeer sympathieke Grieks-Belgische dame uit Genk (B) en haar vriend Triantafillos, die uit Limnos komt. Despina spreekt goed Nederlands en is erg blij als er mensen uit België of Nederland naar “haar” mooie strand komen. Bij Mikro Fanaraki kan je op de rotsen klimmen, vanwaar het uitzicht op de zee en de rotsen heel mooi is. Jongeren duiken hier zo vanaf de rotsen de zee in. De kleuren van de zee, de rotsen: het is hier echt prachtig!

Foto's Moudros

Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 81 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 85 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 116 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 74 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Strand Chavouli bij Moudros Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 129 - Foto van De Griekse Gids Moudros Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Moudros Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 142 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 108 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Moudros»


Gemiddelde temperaturen Moudros Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Moudros?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Moudros© De Griekse Gids 2000-2024