Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kontias

Kontias - Eiland Limnos

Kontias. Kontias is een van de grootste en mooiste dorpen van het eiland Limnos. Kontias ligt elf kilometer ten oosten van Myrina nabij de gelijknamige baai van Kontias. Het dorp heeft ongeveer 600 inwoners.

Kontias is een traditioneel dorp waar windmolens en geplaveide straten te zien zijn. De huizen in het dorp zijn uit Limnisch natuursteen gebouwd. De architecturale bouwstijl van de huizen lijkt op die van de andere Egeïsche eilanden en soms op die van de Mani op de Peloponessos. In het dorp bevindt zich de kerk van Agios Dimitrios die een stenen klokkentoren heeft. Deze kerk is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en wordt beschouwd als een van de mooiste van het eiland.

In Kontias bevindt zich een pinacotheek waar schilderijen te zien zijn van kunstenaars uit de Balkan. Nabij het dorp is de kapel van Agios Ioannis die rond 1450 is gebouwd.

De beroemde windmolens in Kontias zijn aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Deze molens werden gebruikt om het graan te malen dat in deze regio geoogst werd. Deze molens zijn de afgelopen decennia gerestaureerd en zijn de grootste attractie van het dorp.

Komend vanuit Thanos zie je op de hellingen van een heuvel twee windmolens. Deze windmolens zijn van mevrouw Maria. Haar zoon woont in Nederland en hij is met een Nederlandse vrouw getrouwd.

Achter de heuvel zijn nog vijf andere windmolens die naast elkaar op de hellingen van een heuvel staan. In de bovenste windmolen is een cafetaria en een terrasje waar je heerlijk een drankje kunt bestellen en kunt genieten van het uitzicht.

Bij Kontias zijn meerdere leuke stranden. Een van de beste stranden is het strand van Evgatis (of Nevgatis), drie kilometer ten zuidwesten van Kontias, richting Thanos en Myrina. Dit strand is meer dan twee kilometer lang en is goed georganiseerd. Op het strand, waar diverse watersporten mogelijk zijn, zijn diverse kantines, beachbars en taverna’s.

Iets verder, richting het schiereiland, ligt het strand ‘Diaporos’ in de baai van Kontias. In deze baai zie je veel boten, omdat het hier beschut is en niet zo hard waait. Er zijn twee taverna’s waar je vooral visspecialiteiten kunt bestellen.

Foto's Kontias

Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 31 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 34 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 32 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 27 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 19 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Kontias Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kontias»


Gemiddelde temperaturen Kontias Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Kontias?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Kontias© De Griekse Gids 2000-2024