Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nea Koutali

Nea Koutali - Eiland Limnos

Nea Koutali. Nea Koutali is het “sponsen dorp” van Limnos. Het ligt aan de westkust van de baai van Moudros, zestien kilometer van Myrina. Het dorp is in 1926 gesticht door Griekse vluchtelingen uit het eilandje Koutali in de zee van Marmara in Turkije. Tegenwoordig heet het eilandje Ekinlik Adasi. In Nea Koutali is een museum waar allerlei voorwerpen en foto’s te zien zijn uit het leven in de tijd dat men nog in Turkije woonde. In het museum is ook het een en ander te zien betreffende de sponzen.

Nea Koutali ligt op de hellingen van een lage heuvel (Strompolithos) waar zich op de top een dennenbos bevindt dat door de inwoners zelf is gepland toen zij zich hier in 1926 vestigden. De straten in het dorp zijn rechte straten die elkaar doorkruisen. In het dorp hebben bijna alle huizen een eigen binnenplaats met tuinen en bloemen. Onderaan de heuvel bevindt zich het vissershaventje. Bij het haventje zijn taverna ’s en cafetaria’s. 

Nea Koutali is in Griekenland en vele andere landen bekend om de sponsen die hier verwerkt worden, daarnaast worden hier ook mosselen gekweekt. Nabij het dorp bevindt zich het moerasachtige gebied van Nea Koutali dat veel natuurliefhebbers en vooral vogelliefhebbers aantrekt.

Elk jaar is er in Nea Koutali op 6 augustus een groot volksfeest waarbij mensen van het hele eiland hier komen om te dansen en te feesten.

Een leuk dorpje nabij Nea Koutali is Neo Pedino. Het is een nieuw dorp dat pas in 1968 is gebouwd op dezelfde plek waar oorspronkelijk het dorp ‘Pedino’ lag dat helemaal vernield werd door een zware aardbeving.

Drie kilometer ten zuiden van Nea Koutali ligt het dorp Portiano. Het is een klein, rustig dorp waar mooie traditionele huizen te zien zijn, allemaal uit natuursteen gebouwd. Bij Portiano ligt ook een begraafplaats waar geallieerden uit Australië en Nieuw Zeeland zijn begraven na de oorlog van 1915 tegen het Ottomaanse rijk.

Foto's Nea Koutali

Pedino bij Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 18 - Foto van De Griekse Gids Pedino bij Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Portianou bij Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 17 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 24 - Foto van De Griekse Gids Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 26 - Foto van De Griekse Gids Portianou bij Nea Koutali Limnos (Lemnos) | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Nea Koutali»


Gemiddelde temperaturen Nea Koutali Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Nea Koutali?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Nea Koutali© De Griekse Gids 2000-2024