Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Panagia

Panagia - Eiland Limnos

Panagia. Panagia is een dorp helemaal in het noordoosten van het eiland Limnos. Het ligt 38 kilometer van Myrina en is met de auto vanaf Myrina binnen drie kwartier bereikbaar.

Het ligt ten oosten van de heuvel Alepotrypes op een vruchtbare vlakte, bij de provinciale weg richting het uiterste noordoosten en de plaats ‘Plaka’ loopt hier dwars doorheen. De meeste inwoners zijn landbouwers, veehouders, imkers en vissers. Het dorp is halverwege de 19e eeuw gesticht door inwoners uit andere dorpen op Limnos. Het waren veelal mensen die hier al een stuk landbouwgrond hadden en hier een huis bouwden zodat ze niet altijd lange afstanden hoefden af te leggen. In dit gebied was alleen een oud klooster dat waarschijnlijk er al sinds de 13e of 14e eeuw was en dat gewijd was aan de Heilige Moeder (=Panagia).

In 1925 zijn vele Griekse vluchtelingen uit Klein Azië hier komen wonen, op die manier is het dorp fors uitgebreid. Economisch is het sindsdien in het dorp beter gegaan en dat kwam vooral omdat hier katoen en tarwe werd geproduceerd.

Wat is er nog meer te zien en te doen? Een zestal kilometer ten westen van Panagia liggen de opgravingen van Kavirio. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 1,5 kilometer. Wanneer je in het dorp rechts afslaat dan kun je via een zandweg naar het strand Kolokithi (betekent ‘courgette’). Het is een rustig zand- kiezelstrand; het hele gebied heeft iets weg van duinen.

Foto's Panagia

Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 18 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 8 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 23 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 2 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Panagia»


Gemiddelde temperaturen Panagia Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Panagia?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Panagia© De Griekse Gids 2000-2024