Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kefalos

Kefalos - Eiland Kos

Kefalos. Helemaal in het zuidwesten van eiland Kos bevindt zich de Kefalos-baai, een van de meest geliefde baaien voor windsurfliefhebbers. Het grootste dorp is hier het gelijknamige dorpje Kefalos dat boven op de top van een heuvel ligt, 43 kilometer van Kos stad.

In Kefalos zijn diverse winkels, taverna’s, terrassen, cafetaria's en restaurants. Het uitzicht van hierboven is werkelijk erg mooi. De opvallendste bezienswaardigheid in de baai van Kefalos is het eilandje Aghios Nikolaos dat ook Kastrí genoemd wordt. Dit eilandje licht recht tegenover het strand van Aghios Stefanos, in het midden van de baai.

Het eerste dorpje aan de baai van Kefalos heet Kamari. In Kamari bevindt zich het vissershaventje van het dorp en de vissersboten voorzien dagelijks de taverna’s van verse vis. Vanaf het haventje van Kamari varen er dagelijks bootjes naar de eilanden Nisyros en Kalymnos.

De zandstranden van Kamari en Aghios Stefanos zijn schitterend en er zijn volop watersport mogelijkheden. Op de hoofdweg tussen Aghios Stefanos en Kefalos bevinden zich vele supermarkten, auto- en motorverhuurbedrijven, restaurants, winkeltjes en bars.

Andere stranden bij Kefalos zijn Paradise beach, Kamila beach, Golden beach en helemaal aan de westkust het strand van Aghios Theologos. De route naar Aghios Theologos loopt door een dennenbos en is 6 kilometer lang. Op deze route zijn de ruïnes van een oud paleis en theater uit de oudheid te zien. 7 kilometer ten zuiden van Kefalos bevindt zich het klooster van Agios Ioannis Thimianos met zijn opvallende klokkentoren. ieder jaar, op 28 augustus, wordt hier een groot volksfeest gehouden waar meer dan 6000 mensen naartoe komen. De officiële feestdag is op 29 augustus. 

Foto's Kefalos

Kefalos Kos - Griekse Gids foto 14 - Foto van De Griekse Gids De gebroeders Duck - Foto van meltemi terug naar kos-stad - Foto van linda Kefalos Kos - Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Eilandje baai Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Baai van Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 27 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kefalos»


Gemiddelde temperaturen Kefalos Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kefalos?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Kefalos© De Griekse Gids 2000-2021