Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Thermen

Thermen - Eiland Kos

Thermen / Therma. De Thermen (Therma) van Kos liggen ongeveer 12 kilometer van Kos stad, in zuidoostelijke richting en een paar kilometer na Agios Fokas. Het is een plaats waar warmwaterbronnen zijn en deze plaats is via berghellingen te bereiken met de auto of met de bus. De bus rijdt om het half uur. Ook met de fiets is het mogelijk, let dan wel op de soms zeer steile hellingen.

Thermen op Kos
De Thermen op Kos

Eenmaal aangekomen zal je een stuk naar beneden moeten wandelen, langs een grindweg, maar indien je met de auto bent, dan kan je de auto ook beneden parkeren. Bovenop de helling bevindt zich een snackbar.

Op het kiezelstrand zie je dat een gedeelte van de zee met rotsen en grote keien is afgezet. Het warme water uit de grot loopt zo de zee in en blijft tussen deze rotsen en keien. Het water is erg warm/heet en je kunt hier een lekker warm bad nemen. Wetenschappers beweren dat er een relatie bestaat tussen het warme water en de vulkaan van het eiland Nisyros die zich precies tegenover de Thermen bevindt. De geur van zwavel in de lucht is hier dan ook zeer sterk.

Foto's Thermen

Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Thermen Kos | Eiland Kos | De Griekse Gids Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 25 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 27 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Thermen»

Luchtvideo Thermen Kos (Therma)

Dronevideo van de Thermen op Kos - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Thermen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Thermen?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Thermen© De Griekse Gids 2000-2024