Thermen (Kos)

Thermen / Therma. De Thermen (Therma) van Kos liggen ongeveer 12 kilometer van Kos stad, in zuidoostelijke richting en een paar kilometer na Agios Fokas. Het is een plaats waar warmwaterbronnen zijn en deze plaats is via berghellingen te bereiken met de auto of met de bus. De bus rijdt om het halve uur. Ook met de fiets is het mogelijk, let dan wel op de soms zeer steile hellingen.

Eenmaal aangekomen zal je een stuk naar beneden moeten wandelen, langs een grindweg, maar indien je met de auto bent, dan kan je de auto ook beneden parkeren. Bovenop de helling bevindt zich een snackbar.

Op het kiezelstrand zie je dat een gedeelte van de zee met rotsen en grote keien is afgezet. Het warme water uit de grot loopt zo de zee in en blijft tussen deze rotsen en keien. Het water is erg warm/heet en je kunt hier een lekker warm bad nemen. Wetenschappers beweren dat er een relatie bestaat tussen het warme water en de vulkaan van het eiland Nisyros die zich precies tegenover de Thermen bevindt. De geur van zwavel in de lucht is hier dan ook zeer sterk.

Foto's Thermen - Thermen in beeld

Thermen - Eiland Kos -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids prachtig - Foto van linda Thermen - Eiland Kos -  Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 19 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids geit bij de Thermen - Foto van Monique Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Thermen Kos | Eiland Kos | De Griekse Gids Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 29 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Thermen»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Luchtvideo Thermen Kos (Therma)

Dronevideo van de Thermen op Kos - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Thermen?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Thermen


Kos vakanties

Lango Design Hotel & Spa (Adults only)

Bekijken

Lango Design Hotel & Spa (Adults only)
Kos
Kos stad
Akti Palace

Bekijken

Akti Palace
Kos
Kardamena
Family Village Beach Hotel

Bekijken

Family Village Beach Hotel
Kos
Kardamena
TUI BLUE Palazzo Del Mare

Bekijken

TUI BLUE Palazzo Del Mare
Kos
Marmari
© De Griekse Gids 2000-2020