Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mastichari

Mastichari - Eiland Kos

Mastichari. Mastichari is een vissersdorp dat zich de laatste decennia tot een leuk toeristisch vakantie dorp heeft ontwikkeld. De uitstekende stranden hebben hieraan bijgedragen, maar ook de betrekkelijk kleine afstand tot het internationale vliegveld van Kos, dat maar vier kilometer er vandaan ligt.

"Mastichari op Kos is een leuk vakantie dorp met goede stranden."

Mastichari ligt 28 km ten zuidwesten van Kos stad. De zee kan hier, vooral in de zomer en wanneer het hard waait, grote golven veroorzaken, maar dat wordt door de meerderheid van de mensen als zeer prettig ervaren. Bijna alle watersporten zijn hier mogelijk en het strand is zeer goed georganiseerd. Vanaf Mastichari zijn Kalymnos en Telendos goed te zien.

Kos Mastichari strand
Het mooie strand van Mastichari op Kos

In Mastichari bevindt zich een van de havens van Kos. Vanaf de haven van Mastichari varen drie keer per dag veerboten naar Pothia (hoofdstad van Kalymnos). Rond de kern van Mastichari zijn er heel veel taverna's, restaurants en ook een aantal bars en cafetaria's. Wat interessant is om te vermelden, is dat het grote waterpark van Kos (Lido) zich hier bevindt, net buiten Mastichari. Een herkenbaar punt in Mastichari is het beeld van Poseidon dat zich op de rotonde bevindt.

Mastichari Kos Poseidon
Mastichari Kos Poseidon

Vakantie

Heb je zin om naar Mastichari op Kos op vakantie te gaan? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Mastichari. Wil je Kos combineren met een ander eiland? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Kos kun je bijvoorbeeld goed combineren met het mooie Rhodos, maar ook met de onbekendere eilanden zoals Patmos Leros en Samos.

Foto's Mastichari

Mastichari Kos - Eiland Kos foto 26 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 5 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 17 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 23 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 25 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 22 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Mastichari»

Eten en drinken

Op de terrasjes van de kafeneions rondom de rotonde zitten de lokale bewoners en toeristen lekker te genieten van een koffie en een praatje. Er zijn heel wat restaurantjes in het dorpje en Mastichari staat ook bekend om de goede vistaverna's. Het is een echt vissersdorp en de verse vis die je op je bord krijgt is vaak dezelfde ochtend vroeg nog gevangen.

Terrasje in Mastichari Kos
Terrasje in Mastichari op Kos

Tips voor Mastichari

  • Vanaf Mastichari kun je met de boot overvaren naar Kalymnos. Je koopt een kaartje bij een kantoortje in de haven.
  • Je kunt een dagje naar het mooie Lido Waterpark gaan, met de verschillende waterglijbanen, de Lazy River en het golfslagbad. 
  • Op korte afstand van de zee bevinden zich de ruïnes van de oude, vroegchristelijke basiliek met een prachtige mozaïekvloer.
  • Er is een lokaal festival dat plaatsvindt op 29 augustus ter ere van Agios Ioannis, een onvergetelijk evenement om mee te maken tijdens je vakantie.

Mastichari Kos haven
De haven van Mastichari op Kos


Gemiddelde temperaturen Mastichari Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Mastichari?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Mastichari© De Griekse Gids 2000-2024