Pyli (Kos)

PYLI. Het plaatsje Pyli ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Kos-stad en een achttal kilometer ten zuiden van de badplaats Marmari op het eiland Kos. Dit traditionele dorp is op de hellingen van de berg Dikeos gebouwd en de meeste inwoners houden zich hier met de landbouw en de veeteelt bezig. Deze streek van Kos is rijk aan agrarische producten daar de grond erg vruchtbaar is.

In het dorp Pyli zijn er diverse leuke Griekse kafeneion’s en taverna’s, maar ook minimarket, een slager en een bakker. In het "Oude Pylí", op een heuveltop iets buiten Pyli, kan men de ruines van een middeleeuws kasteel zien. In het kasteel bevinden zich drie kleine kerkjes, hier kun je de overblijfselen zien van het graf van de Mythische held Charmylos en een zeskranige waterbron.

Op de kruising aan de provinciale weg bevindt zich een meertje, waar veel eenden hun toevlucht zoeken. In augustus zijn er verschillenden evenementen die door de lokale vereniging "Apellis" en de gemeente georganiseerd wordt. Op 23 april, de naamdag van Agios Georgios, worden er paardenwedstrijden gehouden en op 23 juni, de dag Agios Ioannis Klidonas, is het een traditie dat jonge vrouwen "het zwijgzame water" drinken om van hun toekomstige man te dromen.

Tips en bezienswaardigheden in Pyli:

• Het traditionele Pyli-huis, op het dorpsplein.
• De zes fonteinen waar het bronwater wordt gekanaliseerd, op ongeveer 100 meter afstand van het plein. De oude koepels liggen naast de fonteinen.
• De verlaten Palaio Pyli (het oude pyli). Het ligt 4 km ten zuid-oosten van het huidige dorp Pyli. In de kerk van Ypapanti. in Palaio Pyli zijn muurschilderingen die dateren uit de 14e eeuw.    Boven Palaio Pyli kunt u het 11e-eeuwse kasteel van Pyli bezoeken. Het bied een prachtig uitzicht op de nabijgelegen stranden.
• Marmari. op 4km afstand ligt Marmari, een zeer mooie toeristenplaats. Het strand is ideaal voor windsurfen.

Foto's Pyli - Pyli in beeld

Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids View from Paleo Pyli - Foto van piwa Fresco - Foto van piwa Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids schapen - Foto van linda Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Doorkijkje Oud Pyli - Foto van piwa Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pyli»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Pyli?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Pyli


Kos vakanties

TUI BLUE Oceanis Beach Resort & Spa

Bekijken

TUI BLUE Oceanis Beach Resort & Spa
Kos
Psalidi
The Small Village

Bekijken

The Small Village
Kos
Mastichari
Caravia Beach

Bekijken

Caravia Beach
Kos
Marmari
Atlantica Mikri Poli Kos

Bekijken

Atlantica Mikri Poli Kos
Kos
Kardamena
© De Griekse Gids 2000-2020