Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pyli

Pyli - Eiland Kos

Pyli. Het plaatsje Pyli ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Kos-stad en een achttal kilometer ten zuiden van de badplaats Marmari. Het is een traditioneel dorp dat op de hellingen van de berg Dikeos gebouwd is en de meeste inwoners houden zich hier met de landbouw en de veeteelt bezig. Deze streek van Kos is rijk aan agrarische producten daar de grond erg vruchtbaar is.

Pyli Kos
Uitzicht op Pyli Kos

In het dorp Pyli zijn diverse leuke Griekse kafeneion’s en taverna’s, maar ook minimarkets, een slager en een bakker. In het "Oude Pylí", op een heuveltop iets buiten Pyli, kan men de ruïnes van een middeleeuws kasteel zien. In het kasteel bevinden zich drie kleine kerkjes, hier kun je de overblijfselen zien van het graf van de Mythische held Charmylos en een zeskranige waterbron.

Op de kruising aan de provinciale weg bevindt zich een meertje, waar veel eenden hun toevlucht zoeken. In augustus zijn er verschillenden evenementen die door de lokale vereniging "Apellis" en de gemeente georganiseerd wordt. Op 23 april, de naamdag van Agios Georgios, worden er paardenwedstrijden gehouden en op 23 juni, de dag Agios Ioannis Klidonas, is het een traditie dat jonge vrouwen "het zwijgzame water" drinken om van hun toekomstige man te dromen.

Tips en bezienswaardigheden in Pyli:

• Het traditionele Pyli-huis, op het dorpsplein.
• De zes fonteinen waar het bronwater wordt gekanaliseerd, op ongeveer 100 meter afstand van het plein. De oude koepels liggen naast de fonteinen.
• De verlaten Palaio Pyli (het oude Pyli). Het ligt 4 km ten zuid-oosten van het huidige dorp Pyli. In de kerk van Ypapanti, in Palaio Pyli zijn muurschilderingen die dateren uit de 14e eeuw.    Boven Palaio Pyli kun je het 11e-eeuwse kasteel van Pyli bezoeken. Het biedt een prachtig uitzicht op de nabijgelegen stranden.
• Op 4 km afstand ligt Marmari, een zeer mooie toeristenplaats. Het strand van Marmari is ideaal voor windsurfen.

Foto's Pyli

Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids View from Paleo Pyli - Foto van piwa schapen - Foto van linda Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pyli»


Gemiddelde temperaturen Pyli Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Pyli?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Pyli© De Griekse Gids 2000-2023