Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Tigaki

Tigaki - Eiland Kos

Tigaki Kos. Tigaki is een kleine en charmante vakantiebestemming op het Griekse eiland Kos. Het staat bekend om zijn relaxte sfeer en prachtige strand, wat het een populaire keuze maakt voor zowel gezinnen als stellen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. Een van de grootste trekpleisters van Tigaki is het strand. Dit strand is lang en breed met fijn, goudkleurig zand en kristalhelder water. Het is ideaal voor zonnen, zwemmen en allerlei watersporten. Het water is ondiep, wat het bijzonder geschikt maakt voor gezinnen met kleine kinderen.

“Tigaki: vakantiebestemming met een van de mooiste zandstranden van Kos„

Tigaki bevindt zich op ongeveer elf kilometer van Kos-stad en is een van de mooiste en meest bezochte plaatsen en stranden van Kos. Het is een klein plaatsje met veel winkels, restaurants, cafeetjes, terrasjes en bars. Het Tigaki strand is goed georganiseerd en biedt allerlei watersport faciliteiten. Zo kun je er o.a. waterfietsen huren of achter een speedboot op een opblaasband of de "banaan" met hoge snelheid door het water suizen.

Tigaki Beach wordt vooral overdag druk bezocht, want het heeft een uitstekend zandstrand. De bodem van de zee is langzaam aflopend, het blijft lang ondiep, dus het is hier ook ideaal voor kleine kinderen.

Voor een bruisend nachtleven gaan de meeste mensen 's avonds naar Kos-stad, want de afstand is klein. Kos-stad is vanaf Tigaki gemakkelijk met de bus of een taxi bereikbaar en zelfs met de fiets. Veel toeristen die in Kos-stad verblijven huren een fiets en gaan lekker fietsend naar Tigaki. Dit is goed te doen, al is niet de gehele route voorzien van een fietspad. Het kost je ongeveer een half uur en het is een erg leuke en mooie route.

Tigaki Beach Kos
Tigaki Beach Kos

Aan de overkant van Tigaki zie je het eiland Pserimos, waar op een rots een grote Griekse vlag is geschilderd. Links van Pserimos ligt het eiland Kalymnos.  In Tigaki bevinden zich luxe hotels, maar ook minder luxe hotels en goedkopere appartementen die hier en daar verspreid liggen in de buurt van het strand.

Op vakantie naar Tigaki op Kos

Lijkt het je leuk om naar Tigaki op Kos op vakantie te gaan en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Tigaki. Wil je Kos combineren met een ander eiland? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Kos kun je bijvoorbeeld goed combineren met het mooie Rhodos, maar ook met de onbekendere eilanden zoals het bijzondere Patmos, het eiland van de Openbaring, het authentieke Leros en het sponzeneiland Kalymnos.

Foto's Tigaki

Tigaki Kos - Eiland Kos foto 27 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 65 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 69 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 31 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 51 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 25 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 67 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 55 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 45 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Tigaki»

Omgeving Tigaki

Tigaki staat ook bekend om zijn prachtige natuur. Achter het strand liggen zoutpannen (de zoutpannen van Alikes) en een natuurgebied dat een verblijfsplaats is voor veel vogelsoorten, waaronder witte flamingo's. Dit maakt het een geweldige plek voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Hoewel Tigaki kleiner is dan sommige andere bestemmingen op Kos, heeft het toch veel te bieden. Er zijn verschillende hotels, appartementen en villa's, variërend van eenvoudig tot meer luxe opties. Ook vind je er tal van restaurants, bars en cafés, waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten en internationale keuken.

Als je geïnteresseerd bent in de Griekse cultuur en geschiedenis, biedt Tigaki een goede uitvalsbasis om de rest van het eiland Kos te verkennen. Bezienswaardigheden zoals de oude stad Kos, het Asklepieion (een oud Grieks sanatorium) en de bergdorpjes (zoals Zia) zijn gemakkelijk te bereiken met de auto, scooter of het openbaar vervoer.

Video Tigaki Kos

Bezienswaardigheden en tips

Wat is er te doen bij Tigaki?

Kos Strand Tigaki
Het mooie zandstrand van Tigaki op Kos

Meer informatie over Tigaki en Kos

  • 15 tips voor je vakantie op Kos Kos is natuurlijk een klein eiland, maar er is wel zeer veel te doen en te zien! Vandaar dat we 15 tips op een rij hebben gezet. Tigaki is een goede uitvalsbasis om het eiland te gaan ontdekken.
  • 10 leukste plekjes op Kos Wanneer je met vakantie op Kos bent, kun je zowel met de fiets, als met een scooter, motor of auto het eiland verkennen. Ook het openbaar vervoer is op Kos goed georganiseerd. Bekijk welke 10 plekjes je vanuit Tigaki kunt gaan bezoeken.
  • Fietsen op eiland Kos We gaan fietsen op Kos! We hebben al van zoveel mensen gehoord hoe leuk het is om op dit eiland te fietsen, dat we het zelf eens willen ervaren. Je kunt vanaf Tigaki heel goed naar Kos stad fietsen.
  • Kos, meer dan fietsen We zijn op Kos en hebben enkele dagen van onze fiets gebruik gemaakt en dat was ontzettend leuk! Maar nu huren we een auto en kunnen we grotere afstanden gaan afleggen.
  • Top 10 bezienswaardigheden in Kos stad. Kos-stad ligt maar elf kilometer van Tigaki. De stad lijkt wel een openluchtmuseum! Waar je maar kijkt is er wel een interessante bezienswaardigheid. We presenteren de 10 top bezienswaardigheden in Kos-stad.
  • 3 goede hotels in Tigaki op Kos Tigaki is een van de mooiste en meest bezochte stranden van het eiland Kos. Het is een klein en gezellig plaatsje. Bekijk hier 3 goede hotels in Tigaki.
  • 10 tips voor je examenreis naar Kos Drie meiden van het ROC Mondriaan School voor Toerisme en Recreatie liepen de zomer stage op het Griekse eiland Kos. Zij geven je tips!
  • EilandKos.NL informatie over het eiland Kos.

Gemiddelde temperaturen Tigaki Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Tigaki?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Tigaki© De Griekse Gids 2000-2024