Tigaki (Kos)

Tigaki. Tigaki bevindt zich op ongeveer elf kilometer van Kos stad. Tigaki is een van de mooiste en meest bezochte stranden van het eiland Kos. Het is een klein plaatsje met veel winkels, restaurants, cafeetjes, terrasjes en bars. Het strand is goed georganiseerd strand en biedt allerlei watersport faciliteiten. Zo kun je er o.a. waterfietsen huren, of achter een speedboot op een  opblaasband of de "banaan" met hoge snelheid door het water suizen.

Tigaki wordt vooral overdag druk bezocht, want het heeft een uitstekend zandstrand. Voor een bruisend nachtleven gaan de meeste toeristen 's avonds naar Kos stad, want de afstand is klein. Kos stad is vanaf Tigaki makkelijk met de bus of een taxi bereikbaar.

Veel toeristen die in Kos stad verblijven huren een fiets en gaan lekker fietsend naar Tigaki. Dit is goed te doen, al is niet de gehele route voorzien van een fietspad. Andersom kun je natuurlijk ook vanaf Tigaki met de fiets naar Kos stad. Het kost je ongeveer een half uur en het is een erg leuke en mooie route.

Aan de overkant van Tigaki zie je eiland Pserimos, waar op een rots een grote Griekse vlag is geschilderd. Links van Pserimos ligt eiland Kalymnos.  In Tigaki bevinden zich luxe hotels, maar ook minder luxe hotels en goedkopere appartementen, die hier en daar verspreid liggen in de buurt van het strand.
 

Video Tigaki - Kos ©DeGriekseGids

Foto's Tigaki - Tigaki in beeld

Tigaki Kos - Eiland Kos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 19 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 54 - Foto van De Griekse Gids Tigaki beach - Foto van Mark & Titus Tigaki Kos - Eiland Kos foto 61 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 53 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 30 - Foto van De Griekse Gids Grieks kapelletje - Foto van gerben okkema Tigaki Kos - Eiland Kos foto 52 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 71 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tigaki»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Bezienswaardigheden vanaf Tigaki

- Uitstapje naar Kos stad
- Breng een bezoekje aan het bergdorp Zia
- Excursie naar het Asklepeion
- Bezoek de warmwaterbronnen van Therma
- Dagje naar het dorpje en het strand van Mastichari
- Naar het strand van Marmari

 


Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Tigaki?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Tigaki


Kos vakanties

Eilandhoppen Kos, Leros & Samos

Bekijken

Eilandhoppen Kos, Leros & Samos
Kos
Eilandhoppen
Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Bekijken

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros
Kos
Eilandhoppen
Kos Hotel

Bekijken

Kos Hotel
Kos
Kos stad
Eilandhoppen Kos, Symi & Rhodos

Bekijken

Eilandhoppen Kos, Symi & Rhodos
Kos
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2019