Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Tigaki

Tigaki - Eiland Kos

Tigaki Kos. Tigaki bevindt zich op ongeveer elf kilometer van Kos stad. Tigaki is een van de mooiste en meest bezochte plaatsen en stranden van het eiland Kos. Het is een klein plaatsje met veel winkels, restaurants, cafeetjes, terrasjes en bars. Het Tigaki strand is goed georganiseerd en biedt allerlei watersport faciliteiten. Zo kun je er o.a. waterfietsen huren, of achter een speedboot op een opblaasband of de "banaan" met hoge snelheid door het water suizen. Tigaki Beach wordt vooral overdag druk bezocht, want het heeft een uitstekend zandstrand.

“Tigaki: een van de mooiste zandstranden op Kos„

Voor een bruisend nachtleven gaan de meeste toeristen 's avonds naar Kos stad, want de afstand is klein. Kos stad is vanaf Tigaki makkelijk met de bus of een taxi bereikbaar en zelfs met de fiets. Veel toeristen die in Kos stad verblijven huren een fiets en gaan lekker fietsend naar Tigaki. Dit is goed te doen, al is niet de gehele route voorzien van een fietspad. Andersom kun je natuurlijk ook vanaf Tigaki met de fiets naar Kos stad. Het kost je ongeveer een half uur en het is een erg leuke en mooie route.

Tigaki Beach Kos
Tigaki Beach Kos

Aan de overkant van Tigaki zie je eiland Pserimos, waar op een rots een grote Griekse vlag is geschilderd. Links van Pserimos ligt eiland Kalymnos.  In Tigaki bevinden zich luxe hotels, maar ook minder luxe hotels en goedkopere appartementen, die hier en daar verspreid liggen in de buurt van het strand.

Video Tigaki Kos

Op vakantie naar Tigaki op Kos

Lijkt het je leuk om naar Tigaki op Kos op vakantie te gaan en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Tigaki. Wil je Kos combineren met een ander eiland? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Kos kun je bijvoorbeeld goed combineren met het mooie Rhodos, maar ook met de onbekendere eilanden zoals het bijzondere Patmos, het eiland van de Openbaring, het authentieke Leros en het sponzeneiland Kalymnos.

Foto's Tigaki

Tigaki Kos - Eiland Kos foto 49 - Foto van De Griekse Gids Grieks kapelletje - Foto van gerben okkema Tigaki Kos - Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 53 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 48 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 57 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 61 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 47 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 14 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 24 - Foto van De Griekse Gids ezel - Foto van linda

meer foto's van Tigaki»

Bezienswaardigheden en tips

Wat is er te doen bij Tigaki?

Kos Strand Tigaki
Het mooie zandstrand van Tigaki op Kos

Meer informatie over Tigaki en Kos

  • 15 tips voor je vakantie op Kos Kos is natuurlijk een klein eiland, maar er is wel zeer veel te doen en te zien! Vandaar dat we 15 tips op een rij hebben gezet. Tigaki is een goede uitvalsbasis om het eiland te gaan ontdekken.
  • 10 leukste plekjes op Kos Wanneer je met vakantie op Kos bent, kun je zowel met de fiets, als met een scooter, motor of auto het eiland verkennen. Ook het openbaar vervoer is op Kos goed georganiseerd. Bekijk welke 10 plekjes je vanuit Tigaki kunt gaan bezoeken.
  • Fietsen op eiland Kos We gaan fietsen op Kos! We hebben al van zoveel mensen gehoord hoe leuk het is om op dit eiland te fietsen, dat we het zelf eens willen ervaren. Je kunt vanaf Tigaki heel goed naar Kos stad fietsen.
  • Kos, meer dan fietsen We zijn op Kos en hebben enkele dagen van onze fiets gebruik gemaakt en dat was ontzettend leuk! Maar nu huren we een auto en kunnen we grotere afstanden gaan afleggen.
  • Top 10 bezienswaardigheden in Kos stad. Kos stad ligt maar elf kilometer van Tigaki. De stad lijkt wel een openluchtmuseum! Waar je maar kijkt is er wel een interessante bezienswaardigheid. We presenteren de 10 top bezienswaardigheden in Kos stad.
  • 3 goede hotels in Tigaki op Kos Tigaki is een van de mooiste en meest bezochte stranden van het eiland Kos. Het is een klein en gezellig plaatsje. Bekijk hier 3 goede hotels in Tigaki.
  • 10 tips voor je examenreis naar Kos Drie meiden van het ROC Mondriaan de school voor Toerisme en Recreatie liepen de zomer stage op het Griekse eiland Kos. Zij geven je tips!
  • EilandKos.NL informatie over het eiland Kos.

Gemiddelde temperaturen Tigaki Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Tigaki?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Tigaki© De Griekse Gids 2000-2021