Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Marmari

Marmari - Eiland Kos

Marmari Kos. Marmari is een kleine vakantie plaats 15 kilometer ten zuidwesten van Kos-stad. De afstand tot het vliegveld van het eiland is 12 kilometer. Het zandstrand van Marmari is werkelijk schitterend, het is een strand met wit zand, daarachter bevinden zich lage duinen die begroeid zijn met allerlei bomen.

"In Marmari vind je vistavernes, restaurants en bars."

Behalve allerlei watersporten zoals surfen en parasailen, kan je in Marmari ook paardrijden. Het strand is goed georganiseerd, er zijn ligstoelen en parasols voor de badgasten beschikbaar. Er zijn in Marmari heel wat goede hotels en appartementen. Bestuurlijk hoort Marmari tot Pyli, een traditioneel Grieks dorp met veel stenen huizen, waar de lokale tradities door de inwoners tot de dag van vandaag gehandhaafd worden. Net buiten het nieuwe Pyli bevindt zich het 'Oude Pyli' en de oude ruïnes van het kasteel. Dit kasteel stamt uit de middeleeuwen en de tijd van de ridders.

Kos Marmari
Strand van Marmari op Kos

Marmari tips en informatie

Wanneer je tijdens je vakantie in Kos-stad verblijft kun je met de bus of huurauto naar Marmari rijden. Veel toeristen kiezen echter voor de fiets want de weg is goed (gedeeltelijk fietspad) en er zijn geen bergen of heuvels. Omwille van het mooie strand, hebben de afgelopen jaren verschillende grote hotels zich rondom Marmari gevestigd en is Marmari tegenwoordig een van de populairste badplaatsen op Kos. Op loopafstand van Marmari liggen de zoutpannen van Kos en iets verder een ander populair strand, het strand van Tigaki. Dit is ook een leuke vakantiebestemming die 11 km van Kos-stad ligt en waar ook veel goede hotels en appartementen zijn.

Vakantie

Lijkt het je leuk om naar Marmari op Kos op vakantie te gaan en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Marmari. Wil je Kos combineren met een ander eiland? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Kos kun je bijvoorbeeld goed combineren met het mooie Rhodos, maar ook met de onbekendere eilanden zoals Patmos Leros en Samos.

Foto's Marmari

Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 17 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Drakospita - Drakenhuizen Zuid Evia. Nabij Marmari Evia en Karystos. - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 13 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 35 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 25 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Marmari»

Uitgaan en vervoer

Om lekker te eten en drinken kun je goed terecht in het centrum van Marmari. Er zijn heel wat restaurants die gelegen zijn in en om het centrum. Ook bars zijn te vinden hier, voornamelijk in het centrum. Wil je echt uitgaan dan kun je het beste naar Kos-stad. Het openbaar vervoer op Kos is goed geregeld en niet duur. Er gaat drie keer per dag een bus van Marmari naar Kos-stad. (€2,10)  Als je wilt uitgaan kun je het beste een taxi terug nemen. 

Kos Marmari
Marmari Kos, gezellig restaurantje

Stranden

Het mooie en grote zandstrand van Marmari Beach, met de duinen op de achtergrond is niet alleen populair bij gezinnen, maar ook bij jongeren vanwege de goede omstandigheden voor windsurfen, kitesurfen en catamaranzeilen. Er is ook een goede surfschool aanwezig. Er zijn beschutte plekken tegen de wind op het strand te vinden en je kunt in de strandbars genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een lekker koel drankje. Het zeewater is vrij ondiep en vrij van stenen, wat Marmari Beach bijzonder populair maakt bij oudere mensen en gezinnen met kleinere kinderen. Er zijn geen strandwachten aanwezig, maar hoge golven zijn zeldzaam en gevaarlijke onderstromen zijn er niet. Het zeewater is kristalhelder en er is vanaf het strand van Marmari een prachtig uitzicht op het kleine naburige eiland Pserimos, dat slechts 3 km verderop ligt.

Strand Marmari Kos
Het mooie zandstrand van Marmari op Kos

Op het strand vind je volop vrije ruimte in het zand om je eigen handdoek neer te leggen en er is schaduw te vinden onder de bomen. Er zijn heel wat gezellige strandbars aan het strand en ook restaurants en tavernes in het centrum van het dorp langs de kustweg hebben strandbedjes en parasols neergezet en brengen je zelfs het eten en drinken op het strand. Op het strand is er ook de mogelijkheid om beachvolleybal te spelen.


Gemiddelde temperaturen Marmari Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Marmari?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Marmari© De Griekse Gids 2000-2024