Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Anaxos

Anaxos - Eiland Lesbos

Anaxos. Het toeristenplaatsje Anaxos ligt aan de noordkust van Lesbos, op ongeveer 58 kilometer afstand van de hoofdstad Mytilini en op drie kilometer van het leuke plaatsje Petra. Anaxos heeft een fijn zandstrand. Op dit strand staan strandbedjes en parasols.

Het is een klein en rustig plaatsje, met heel wat taverna’s, souvenirwinkeltjes en bars.Vanuit Anaxos is het leuk om het eiland met een auto of scooter te ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld naar Molyvos gaan (aanrader) of naar Skala Kallonis. Het dichtbij liggende dorpje Petra, dat een echte, gezellige dorpskern heeft, kan je te voet te bereiken.

Er is in Anaxos een boulevard aan het strand, waar heel wat restaurantjes liggen. In Anaxos en omgeving kom je nog vaak ezels tegen die dienen ter vervoer en schapen die over de weg geleid worden door schaapherders. Anaxos heeft geen traditionele bebouwing, het bestaat vooral uit een lange straat met hotels en appartementjes en  een paar straatjes die van de asfaltweg naar de boulevard aan zee leiden. Aan het strand staat boven op een rots een leuk wit molentje. Je kan heerlijk wandelen in de omgeving en in het voorjaar ruikt het er naar de bloemen en kruiden. De Grieken in Anaxos moeten het van het toerisme hebben en staan bekend als zeer vriendelijk.

Foto's Anaxos

Anaxos Lesbos | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Restaurant O Angelos in Anaxos - Foto van De Griekse Gids Een bewolkte dag aan het strand van Anaxos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Cafetaria aan het Anaxos-strand - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Schildpad nabij Skoutaros op de weg Antissa-Anaxos - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Windmolen Anaxos - Foto van De Griekse Gids Monument in Antissa op de route Sigri-Anaxos - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Anaxos»


Gemiddelde temperaturen Anaxos Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Anaxos?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Anaxos© De Griekse Gids 2000-2024