Antissa (Lesbos)

Antissa. Antissa is een dorp in het westen vanhet Griekse eiland Lesbos, het ligt 81 kilometer van Mytilini. Het is gebouwd in een klein bos op een hoogte van 300 meter en staat bekend vanwege het karakteristieke dorpsplein. Gavathas is haar aanleghaven.

Tussen Vatoussa en Antissa bevindt zich "Moni Perivolis". Dit klooster is bekend vanwege haar mooie muurschilderingen en het kristalheldere water dat langs het klooster stroomt. Even na Antissa, op de top van de berg Ordimnos, ziet u 'Moni Ipsilou". Het klooster heeft een museum met heilige erfstukken.

Een ander mooi klooster in het westen is "Moni Pithariou" dat zich dicht bij Eressos bevindt. Een stukje verder liggen de dorpen Rema, Pterouda en Chidira. ook Mesotopos is een bezoek waard als je houdt van tradities en traditionele producten. Hier is de vrouwencoöperatie actief in het maken van bijzonder gebak, koekjes, deegwaren en vele andere producten. Aanleghaven is het dorp Tavari, met een prachtig zandstrand Chroussos.

Foto's Antissa - Antissa in beeld

Aankomst in Antissa - Foto van De Griekse Gids Monument in Antissa op de route Sigri-Anaxos - Foto van De Griekse Gids Het bergdorpje Antissa Lesbos - Foto van De Griekse Gids Monument in Antissa op de route Sigri-Anaxos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Schildpad nabij Skoutaros op de weg Antissa-Anaxos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Antissa»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Antissa?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Antissa


Lesbos vakanties

Sunrise Resort

Bekijken

Sunrise Resort
Lesbos
Eftalou
Pela

Bekijken

Pela
Lesbos
Skala Kallonis
Alma Beach Hotel

Bekijken

Alma Beach Hotel
Lesbos
Petra
Delfinia Hotel & Bungalows

Bekijken

Delfinia Hotel & Bungalows
Lesbos
Molyvos
© De Griekse Gids 2000-2020