Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Eftalou

Eftalou - Eiland Lesbos

Eftalou. Eftalou ligt op ongeveer drie kilometer afstand van Molyvos, in het noorden van het eiland Lesbos. Er is hier een groot kiezel-zandstrand dat goed georganiseerd is en in de zomer druk bezocht wordt. Eftalou heeft zich vooral in de laatste jaren toeristisch ontwikkeld met de komst van diverse grote en kleinere hotels en appartementen. Daarnaast zijn er tal van restaurants, bars en tavernes.

In Eftalou zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen, met een badhuis met thermale baden. Je kunt hier zwemmen in de zee of langs de kustlijn zitten, waar het warme minerale water langs de rotsen sijpelt en zich vermengt met het zeewater. Kenmerkend zijn hier de kleine baaitjes die omringd zijn door dichte plantengroei. Deze kleine baaitjes geven de strandgasten het gevoel alsof ze privé stranden hebben.

In Eftalou bevindt zich het huis van de bekende letterkundige Ilias Venezis en het graf van de dichter Argiris Eftaliotis. Tussen Eftalou en Molyvos rijden in de zomer busjes.

Foto's Eftalou

Restaurant Eftalou nabij Molyvos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 12 - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Het zand- kiezelstrand in Eftalou nabij Molyvos - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Eftalou Hotel nabij Molyvos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Het zand- kiezelstrand in Eftalou nabij Molyvos - Foto van De Griekse Gids Eftalou Lesbos | Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Restaurant Eftalou nabij Molyvos foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Eftalou»


Gemiddelde temperaturen Eftalou Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Eftalou?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Eftalou© De Griekse Gids 2000-2024