Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mytilini

Mytilini - Eiland Lesbos

Mytilini of Mitilini. Mytilini is de hoofdstad van het Griekse eiland Lesbos, maar tevens één van de oudste steden van Griekenland, met een geschiedenis die reeds in 3000 voor Christus begon. De stad heeft zijn naam te danken aan één van de dochters van Makaras, de mythologische Koning van het eiland. Doordat de stad is samengevoegd met de schilderachtige omliggende gemeenschappen Loutra, TaxiarchisPanagiouda, Moria, Alifada, Pamfila en Agia Marina en door de omgeving die is begroeid met olijfbomen, straalt Mytilini een schilderachtige schoonheid uit en de stad biedt een prachtig uitzicht over zee.

De stad wordt gesierd door een Byzantijnse burcht. De burcht is ook een levendige plek in de stad, omdat hier tijdens de zomermaanden interessante culturele evenementen plaatsvinden, deze burcht bevindt zich ten noorden van de haven. De Metropolitaanse kerken uit de 17e eeuw geven Mytilini ook een mooie uitstraling, de koepel zal iedereen meteen opvallen bij aankomst aan de haven; de Agios Therapon kerk met zijn indrukwekkende architectuur en de kerk van de wonderbaarlijke Taxiarchis in het gelijknamige deel van de stad.

Mitilini
Mytilini

Mytilini biedt bijzondere musea en bezienswaardigheden, zoals de twee archeologische musea, het Theofilos museum en het museum voor moderne kunst Teriad. Het antieke theater, het Romeinse Aquaduct, de herenhuizen en het Vrijheidsbeeld zijn unieke voorbeelden van architectonische kunst. Mytilini is een zeer levendige en grote stad met een gezellig nachtleven.

Vakantie Lesbos

Wil je een heerlijke vakantie op Lesbos meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan het uitgebreide Lesbos vakantieoverzicht. Boek je vakantie bij Griekse Gids Reizen, we zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Mytilini

Kerkje bij vliegveld Mytilini | Lesbos Griekenland | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Het mooie Mytilini foto 4 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 14 - Foto van De Griekse Gids Mytilini aan de haven - Lesbos - Foto 005 - Foto van De Griekse Gids Het mooie Mytilini foto 9 - Foto van De Griekse Gids Winkelstraat Mytilini foto 1 - Foto van De Griekse Gids Huizen met rode dakpannen Mytilini foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kasteel Mytilini foto 1 - Foto van De Griekse Gids Bossen Lesbos nabij de baai van Gera bij Mytilini 3 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vliegveld Mytilini | Lesbos Griekenland | Foto 1  - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Mytilini»

Er zijn ouderwetse eethuizen en ouzeries en de prijzen zijn hier meer dan betaalbaar. Aan de haven zijn er ook allerlei hotels met uitzicht op de zee. Een van de populaire stranden van de stad, waar in de zomer veel vertier is, is het Tsamakia strand. Dit bevindt zich aan de voet van het kasteel.

Ook is het de moeite waard om te genieten van een warm bad in de thermale baden van Thermi, dat op acht kilometer van de hoofdstad ligt. In de vele pittoreske vissershaventjes kun je heerlijke lokale "mezedes" (hapjes) uitproberen met de geur en de smaak van plaatselijke olijfolie en altijd vergezeld van een glas wereldberoemde ouzo Mytilinis.


Gemiddelde temperaturen Mytilini Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Mytilini?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Mytilini© De Griekse Gids 2000-2024