Mytilini (Lesbos)

Mytilini of Mitilini. Mytilini is de hoofdstad van het Griekse eiland Lesbos, maar tevens één van de oudste steden van Griekenland, met een geschiedenis die reeds in het jaar 3.000 voor Christus begon. De stad heeft zijn naam te danken aan één van de dochters van Makaras, de mythologische Koning van het eiland. Doordat de stad is samengevoegd met de schilderachtige omliggende gemeenschappen Loutra, TaxiarchisPanagiouda, Moria, Alifada, Pamfila en Agia Marina en door de omgeving die is begroeid met olijfbomen, straalt Mytilini een schilderachtige schoonheid uit en de stad biedt een prachtig uitzicht over zee.

De stad wordt gesierd door een Byzantijnse burcht. De burcht is ook een levendige plek in de stad, omdat hier tijdens de zomermaanden interessante culturele evenementen plaatsvinden, deze burcht bevindt zich ten noorden van de haven. De Metropolitaanse kerken uit de 17e eeuw geven Mytilini ook een mooie uitstraling, de koepel zal u meteen opvallen bij aankomst aan de haven; de Agios Therapon kerk met zijn indrukwekkende architectuur en de kerk van de wonderbaarlijke Taxiarchis in het gelijknamige deel van de stad. Mytilini biedt bijzondere musea en bezienswaardigheden, zoals de twee archeologische musea, het Theofilos museum en het museum voor moderne kunst Teriad, het antieke theater, het Romeinse Aquaduct, de herenhuizen die unieke voorbeelden zijn van architectonische kunst, het Vrijheidsbeeld etc. Mytilini is een zeer levendige, grote stad, met een gezellig nachtleven.

Er zijn ouderwetse eethuizen en ouzeries en de prijzen zijn hier meer dan betaalbaar. Aan de haven zijn er ook allerlei hotels met uitzicht op de zee. Een van de populaire stranden van de stad, waar in de zomer veel vertier is, is het Tsamakia strand. Dit bevindt zich aan de voet van het kasteel. Ook is het de moeite waard om te genieten van een warm bad in de thermale baden van Thermi, dat op acht kilometer van de hoofdstad ligt. In de vele pittoreske vissershaventjes kun je heerlijke lokale "mezedes"(hapjes) uitproberen met de geur en de smaak van plaatselijke olijfolie en altijd vergezeld van een glas wereldbekende ouzo Mytilinis.

Foto's Mytilini - Mytilini in beeld

Het mooie Mytilini foto 7 - Foto van De Griekse Gids Het mooie Mytilini foto 6 - Foto van De Griekse Gids Winkelstraat Mytilini foto 3 - Foto van De Griekse Gids Zeemeeuw bij Mytilini - Lesbos - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 14 - Foto van De Griekse Gids Het mooie Mytilini foto 2 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 20 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 7 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 4 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 8 - Foto van De Griekse Gids Goody's in Mytilini - Foto van De Griekse Gids De mooie haven van Mytilini - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mytilini»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Mytilini?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Mytilini


Lesbos vakanties

Delfinia Hotel & Bungalows

Bekijken

Delfinia Hotel & Bungalows
Lesbos
Molyvos
Belvedere

Bekijken

Belvedere
Lesbos
Molyvos
Theofilos Superior

Bekijken

Theofilos Superior
Lesbos
Petra
Kalloni Beach Villas

Bekijken

Kalloni Beach Villas
Lesbos
Skala Kallonis
© De Griekse Gids 2000-2020