Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Petra

Petra - Eiland Lesbos

Petra Lesbos. Petra is een leuk vakantie dorpje, dat aan de noordkust van het eiland Lesbos ligt, tussen Anaxos en Molyvos.

Het dorp heeft zijn naam te danken aan de vulkanische rots die zich midden in het dorp bevindt. (Petra betekent "steen") Bovenop deze steile rots staat een kerkje, de kerk van Panagia Glykofilloussa. De klim van 114 treden naar deze kerk is de moeite waard, want van daarboven heb je een uitstekend uitzicht over de gehele omgeving. De eerste kerk werd gebouwd in 1609 en de huidige kerk in 747. Op 15 augustus wordt er een groot feest gevierd. Onder de rots staat de kleine kerk van Agios Nikolaos.

Rots in Petra Lesbos
Rots met de kerk van Panagia Glykofilloussa in Petra op Lesbos

Petra is een gezellige vakantie plaats, met smalle straatjes en steegjes. In het dorp Petra zijn hotels, traditionele winkels, teoeristenwinkeltjes, restaurants en bars, allemaal dicht bij het strand gelegen. Er is een kleine hoofdstraat, die te smal is voor auto's. De lokale oude mannen van Petra zitten bij de kafenions met een koffie, ouzo en mezedes. Petra ligt maar een paar kilometer van Molyvos.

Petra Lesbos
Lokale bewoners in Petra Lesbos

Vakantie op Lesbos

Lijkt het je leuk om naar Petra op Lesbos op vakantie te gaan en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Petra.

Foto's Petra

Petra Lesbos | Griekenland 34 - Foto van De Griekse Gids Petra Lesbos | Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Petra Lesbos | Griekenland 13 - Foto van De Griekse Gids Petra Lesbos | Griekenland 33 - Foto van De Griekse Gids Steegje in Petra - Foto van De Griekse Gids Mooie appartementen in Petra - Foto van De Griekse Gids Nabij Panagia Glykofilloussa Petra foto 2 - Foto van De Griekse Gids Petra Lesbos | Griekenland 32 - Foto van De Griekse Gids Pizza Rama Petra - Foto van De Griekse Gids Petra Lesbos | Griekenland 59 - Foto van De Griekse Gids Ergens tussen Petra en Molyvos | Lesbos | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Petra Lesbos | Griekenland 46 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Petra»

Informatie en tips

Aan het dorpsplein bevinden zich o.a. tavernes, bars, een postkantoor en een apotheek. Het langgerekte zand/kiezelstrand ligt ten westen van het dorp. Langs het strand zijn veel terrassen, waar je lekker kunt eten of drinken en van het mooie uitzicht op zee kunt genieten. Er zijn ook goede wandelmogelijkheden in de omgeving, bijvoorbeeld naar Petri of Molyvos. Petra is een typisch Grieks dorpje met een rustige, Griekse sfeer. Er is ook een haventje, dat iets van het centrum verwijderd ligt, van waaruit bootjes voor dagtrips vertrekken, bijvoorbeeld naar het leuke plaatsje Skala Sykaminia.

Het dorp bezit prachtige traditionele huizen met een unieke architectonische stijl en goed bewaard gebleven herenhuizen die een paar eeuwen geleden zijn gebouwd. Er zijn geplaveide straten en schilderachtige paadjes. Een bijzonder monument in Petra is het herenhuis van Vareltzinais, gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Het is gebouwd volgens de Macedonische architectuur met houtsnijwerk en schilderdecoraties.

Petra Lesbos
Petra Lesbos

Strand

Dichtbij het dorp is een prachtig strand met azuurblauw water en zacht zand. Het is volledig georganiseerd met parasols en zonnebedjes en biedt alle moderne faciliteiten voor watersporten.

Strand Petra Lesbos
Strand Petra Lesbos

Lees ook ons weblog artikel: Petra op Lesbos, een fantastisch dorp!


Gemiddelde temperaturen Petra Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Petra?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Petra© De Griekse Gids 2000-2024