Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Skala Eressos

Skala Eressos - Eiland Lesbos

Eressos en Skala Eressos. Eressos ligt 92 kilometer ten westen van Mytilini. Het is een stadje in het westen van Lesbos met bijzondere belangstelling voor zijn religieuze tradities en archeologische vondsten. Vier kilometer verder, in zuidelijke richting, ligt Skala Eressos, een leuke vakantieplaats met een uitgestrekt zandstrand.

Skala Eressos is een gezellige badplaats waar veel gezellige terrasjes zijn, leuke winkeltjes en goede hotels. Het zandstrand is mooi en groot. In het dorpje is een gezellig pleintje waar allerlei leuke tavernes en cafeetjes zijn.

In de buurt van Eressos ligt het klooster "Moni Pithariou". Eressos ligt net ten zuiden van het Versteende woud, dat zich uitstrekt in de streek tussen Sigri, Eressos en Antissa. Het Versteende Woud is een uniek beschermd natuurmonument. Het is ontstaan in de prehistorie toen door een vulkaanuitbarsting de bomen werden bedolven onder vulkanische as. De bomen van het Versteende Woud zijn twintig miljoen jaar oud en men heeft hier fossiele bomen en planten gevonden, zoals de sequoia boom, die je tegenwoordig alleen nog maar in tropische en subtropische klimaten kunt vinden. Hieruit concluderen wetenschappers dat Lesbos in de prehistorie een tropisch klimaat had. Het Versteende Woud van Lesbos is het grootste park van de wereld met versteende bomen.Door de vulkaan uitbarstingen zijn zeer grote bomen met wortel en al versteend. In het park kun je een korte of een lange wandelroute volgen. 

Foto's Skala Eressos

Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Het grote strand van Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids De bakker van Skala Eressos met daarnaast een minimarket - Foto van De Griekse Gids Restaurant Ioannis en Gabi naast de groenteman in Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Verlaten voetbalveld Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Skala Eressos "Rocks - Foto van Niek Skala Eressos plein foto 1 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Het grote strand van Skala Eressos foto 2 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Skala Eressos»


Gemiddelde temperaturen Skala Eressos Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Skala Eressos?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Skala Eressos© De Griekse Gids 2000-2022