Skala Eressos (Lesbos)

Eressos en Skala Eressos. Eressos ligt 92 kilometer ten westen van Mytilini. Het is een stadje in het westen van Lesbos met bijzondere belangstelling voor zijn religieuze tradities en archeologische vondsten. Vier kilometer verder, in zuidelijke richting, ligt Skala Eressos, met een uitgestrekt zandstrand, een leuke vakantieplaats.

Skala Eressos is een gezellige badplaats waar veel leuke terrasjes zijn, leuke winkeltjes en goede hotels. Het zandstrand is mooi en groot. In het dorpje is een gezellig pleintje waar allerlei leuke tavernes en cafeetjes zijn.

In de buurt van Eressos ligt het klooster "Moni Pithariou". Eressos ligt net ten zuiden van het Versteende woud, dat zich uitstrekt in de streek tussen Sigri, Eressos en Antissa. Het versteende woud is een uniek beschermd natuurmonument. Het is ontstaan in de prehistorie toen door een vulkaanuitbarsting de bomen werden bedolven onder vulkanische as.  De bomen van het versteende woud zijn twintig miljoen jaar oud en men heeft hier fossiele bomen en planten gevonden, zoals de sequoia boom, die je tegenwoordig alleen nog maar in tropische en subtropische klimaten kunt vinden. Hieruit concluderen wetenschappers dat Lesbos in de prehistorie een tropisch klimaat had. Het Versteende Woud van Lesbos is het grootste park van de wereld met versteende bomen.Door de vulkaan uitbarstingen zijn zeer grote bomen met wortel en al versteend. In het park kun je een korte of een lange wandelroute volgen. 

Foto's Skala Eressos - Skala Eressos in beeld

Aan het strand van Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Taverna Soulatso aan het strand van Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Landbouwtuinen bij Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 15 - Foto van De Griekse Gids restaurant Adonis in Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Pittorsk pleintje Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Het grote strand van Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Verlaten voetbalveld Skala Eressos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Verlaten voetbalveld Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Skala Eressos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Skala Eressos?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Skala Eressos


Lesbos vakanties

Kalloni Bay

Bekijken

Kalloni Bay
Lesbos
Skala Kallonis
Birds Bay

Bekijken

Birds Bay
Lesbos
Petra
Belvedere

Bekijken

Belvedere
Lesbos
Molyvos
Delfinia Hotel & Bungalows

Bekijken

Delfinia Hotel & Bungalows
Lesbos
Molyvos
© De Griekse Gids 2000-2019