Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Argostoli

Argostoli - Eiland Kefalonia

Argostoli is de hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, aan de baai van Argostoli. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze Drapanos-brug bij de ingang van de stad is negenhonderd meter lang en heeft, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in Argostoli, de aardbevingen van 1953 doorstaan.

"Argostoli is een levendige stad met een groot plein met terrasjes."

Argostoli heeft een klein vliegveld, dat ten zuiden van de stad ligt. Argostoli is een moderne stad en het culturele en commerciële centrum van het eiland. In de haven is het gezellig druk.

Argostoli Kefalonia
Argostoli de hoofdstad van Kefalonia

Argostoli is een echte Griekse stad, dus tussen twee en vijf uur 's middags is alles dicht, maar buiten deze uren is het een levendig stadje. Op het centrale plein van Argostoli zijn terrassen, cafés, en taverna's te vinden. Ook zijn er een aantal musea aan het plein gevestigd.

Argostoli Kefalonia
Plein in Argostoli Kefalonia

In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. Ook het historisch museum en het folkloristisch museum zijn in dit gebouw gevestigd.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie op Kefalonia meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan ons vakantieoverzicht naar Kefalonia. Wil je Kefalonia combineren met een ander Grieks eiland zoals Zakynthos of Lefkas? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Argostoli

Cruiseboot in de baai van Argostoli - Kefalonia - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Luchtfoto Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agioi Theodori Argostoli - Kefalonia - Foto 512 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 584 - Foto van De Griekse Gids Kefalonia, schitterend landschap tussen Lassi en Argostoli - Foto van Johan van Westen Argostoli stad - Kefalonia - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 587 - Foto van De Griekse Gids Lassi, uitzicht op Argostoli baai - Kefalonia - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 482 - Foto van De Griekse Gids Kleurrijke raampartij kerkje Argostoli, Kefalonia - Foto van clemens.frederiks Vuurtoren Argostoli - Kefalonia - Foto 299 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 489 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Argostoli»

Tussen negen en tien uur komen de vissersbootjes hun vers gevangen vis verkopen en vanaf de boulevard kun je dan vaak de grote schildpadden Caretta Caretta zien zwemmen. Zij komen af op de restanten van de vis, die de vissers aan de zeeschildpadden geven.

Je kunt vanaf Argostoli ook mooi wandelen, bijvoorbeeld vanaf de haven richting Lassi. Argostoli is een prima uitvalsbasis om het mooie en ongerepte Kefalonia te ontdekken.

Argostoli Kefalonia boulevard
Argostoli Kefalonia boulevard


Gemiddelde temperaturen Argostoli Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Argostoli?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Argostoli© De Griekse Gids 2000-2021