Argostoli (Kefalonia)

Argostoli is de levendige hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, aan de baai van Argostoli. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze Drapanos-brug bij de ingang van de stad is negenhonderd meter lang en heeft, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in Argostoli, de aardbevingen van 1953 doorstaan.

Argostoli heeft een klein vliegveld, dat ten zuiden van de stad ligt. Argostoli is een moderne stad en het culturele en commerciële centrum van het eiland. In de haven is het gezellig druk. Argostoli is een echte Griekse stad, dus tussen twee en vijf uur 's middags is alles dicht, maar buiten deze uren is het een levendig stadje. Op het centrale plein van Argostoli zijn terrassen, cafés, en taverna's te vinden. Ook zijn er een aantal musea aan het plein gevestigd.

In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. Ook het historisch museum en het folkloristisch museum zijn in dit gebouw gevestigd.

Tussen negen en tien uur komen de vissersbootjes hun vers gevangen vis verkopen en vanaf de boulevard kun je dan vaak de grote schildpadden Caretta Caretta zien zwemmen. Zij komen af op de restanten van de vis, die de vissers aan de zeeschildpadden geven. Je kunt vanaf Argostoli ook mooi wandelen, bijvoorbeeld vanaf de haven richting Lassi. Argostoli is een prima uitvalsbasis om het mooie en ongerepte Kefalonia te ontdekken.

Foto's Argostoli - Argostoli in beeld

Baai van Argostoli - Kefalonia - Foto 469 - Foto van De Griekse Gids Kleurrijke raampartij kerkje Argostoli, Kefalonia - Foto van clemens.frederiks Argostoli - Kefalonia - Foto 480 - Foto van De Griekse Gids Argostoli stad - Kefalonia - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 491 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 579 - Foto van De Griekse Gids Kefalonia, tussen Lassi en Argostoli - Foto van Johan van Westen Argostoli Katavothres - Kefalonia - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Cruiseboot in de baai van Argostoli - Kefalonia - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Agioi Theodori Argostoli - Kefalonia - Foto 512 - Foto van De Griekse Gids Luchtfoto Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 483 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argostoli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Argostoli?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Argostoli


Kefalonia vakanties

Appartementen Mezzao

Bekijken

Appartementen Mezzao
Kefalonia
Kounopetra
Myrtles of Petani

Bekijken

Myrtles of Petani
Kefalonia
Petani
Vatsa Villas

Bekijken

Vatsa Villas
Kefalonia
Vatsa
Mediterranee Hotel

Bekijken

Mediterranee Hotel
Kefalonia
Lassi
© De Griekse Gids 2000-2019