Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Fiskardo

Fiskardo - Eiland Kefalonia

Fiskardo. Fiskardo is een gezellig vissersdorp in het noorden van het eiland Kefalonia. Het heeft een pittoreske, kleurrijke haven waar veel zeiljachten aanleggen. Fiskardo ligt op ongeveer 50 kilometer (ongeveer een uur rijden) van Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Het ligt helemaal in het noordoosten van het eiland in de provincie Eressos en in een mooi, bosrijke omgeving. Tegenover Fiskardo ligt het eiland Ithaka.

"Fiskardo is een kleurrijk dorpje met een gezellig haventje."

In de haven van Fiskardo zijn veel winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Dit mooie, schilderachtige vissersdorpje is één van de weinige dorpen op Kefalonia, dat niet vernield is bij de aardbeving van 1953. De traditionele en Venetiaanse gebouwen zijn nog intact en geven het dorp een unieke charme en sfeer.

Wat opvallend is in Fiskardo zijn de huizen die goed onderhouden zijn en in vrolijke kleuren geverfd zijn. Kleuren die je ziet zijn zalm, roze en okergeel. Het is een fotogeniek plaatsje. Als je vroeg genoeg opstaat, kan je zelfs vers gevangen vis kopen in het haventje. Rond de middag is het in de zomer vaak erg druk in het haventje, omdat dan de toeristenboten van de rondom liggende eilanden hier aankomen.

Fiskardo Kefalnia
Kleurrijk huis in Fiskardo

Het centrum van Fiskardo is autovrij. Parkeren kan zowel aan de haven als op een ruime parkeerplaats boven het dorp. In 2 minuten ben je dan wandelend beneden aan de haven. Aan de haven meren allerlei zeiljachten en motorjachten aan en dat maakt het hier erg gezellig. De restaurants serveren heerlijke gerechten, zowel lokale als internationale gerechten. Zittend op een van de terrasjes in het haventje, kijk je uit op de vele zeil- en vissersbootjes die hier zij aan zij aangemeerd liggen.

Video over Fiskardo Kefalonia

Fiskardo Kefalonia - © De Griekse Gids

Vakantie!

Wil je een fijne vakantie op Kefalonia meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kefalonia. Of wil je Kefalonia combineren met een ander Grieks eiland zoals Zakynthos of Lefkas? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak Op Kefalonia geweest en kennen het dorp Fiskardo en de omgeving erg goed. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Fiskardo

Fiskardo - Kefalonia - Foto 113 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 95 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 114 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 78 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 84 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 115 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Fiskardo»

Tips en informatie

Er zijn verschillende traditionele huizen in Fiskardo die als appartementen voor toeristen te huur zijn. Daarnaast zijn er veel hotels en kleinere kamers te huur. Buiten Fiskardo zijn er op kleine afstand een aantal leuke stranden. Een attractie van Fiskardo is de vuurtoren die op 5 minuten wandelen van de haven ligt; vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht op de zee.

Vanuit Fiskardo gaat een veerboot naar het eiland Lefkas. Met ongeveer een uur varen bereik je het plaatsje Vassiliki op Lefkas. Leuk voor een dagtrip. Er is in de haven van het dorp een duikschool gevestigd.

Fiskardo is tevens het centrum ter bescherming van de Middellandse zeehond Monachus Monachus die in deze omgeving leeft. Wij bezochten dit dorpje meerdere malen, o.a. ook op 1 mei en we vonden het hier geweldig, want het 1 mei feest wordt hier uitvoerig gevierd, er is dan veel muziek en er wordt gedanst in traditionele klederdracht. (Zie foto's)

Fiskardo kefalonia
Fiskardo Kefalonia, traditionele dans

Stranden bij Fiskardo

Er is in Fiskardo zelf geen strand, maar op ongeveer 1,5 km richting het noorden ligt het Emblisi strand, met witte witte kiezels en zeer helder turquoise/blauw water. Het is een leuk strand, waar voor een paar euro strandbedden te huur zijn. Ook is een een strandtentje waar je wat te drinken en eten kunt kopen. Het is wandelend binnen 25 minuten te bereiken, met de auto doe je er 5 minuten over.

Op 3 km ligt het afgelegen Kimilia strand, een prachtig klein kiezelstrand, waar je bij de rotsen mooi kunt snorkelen. Vanaf het parkeerterrein is het een wandeling van zo'n 10 - 15 minuten naar het strand.

Op ongeveer 5 km van Fiskardo ligt het Dafnoudi strand. Het is een erg mooi kiezelstrand. Om er te komen moet je wel goed ter been zijn, want er moet wel 10 minuten gelopen worden (naar beneden) over een pad met keien. Het is wel een mooie wandeling. Er zijn geen wc's en er is geen strandtentje aanwezig op het Dafnoudi strand.


Gemiddelde temperaturen Fiskardo Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Fiskardo?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Fiskardo© De Griekse Gids 2000-2024