Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Fiskardo

Fiskardo - Eiland Kefalonia

FISKARDO. Fiskardo is een gezellig vissersdorp in het noorden van het eiland Kefalonia. Het heeft een pittoreske, kleurrijke haven waar veel zeiljachten aanleggen. Fiskardo ligt op ongeveer 50 kilometer (ongeveer een uur rijden) van Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Het ligt helemaal in het noordoosten van het eiland in de provincie Eressos en in een mooi, bosrijke omgeving. Tegenover Fiskardo ligt het eiland Ithaka.

In de haven van Fiskardo zijn veel winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Dit mooie, schilderachtige vissersdorpje is één van de weinige dorpen op Kefalonia, dat niet vernield is bij de aardbeving van 1953. De traditionele en Venetiaanse gebouwen zijn nog intact en geven het dorp een unieke charme en sfeer. Wat opvallend is in Fiskardo zijn de huizen die goed onderhouden zijn en in vrolijke kleuren geverfd zijn. Kleuren die je ziet zijn zalm, roze en okergeel. Het is een fotogeniek plaatsje. Als je vroeg genoeg opstaat, kan je zelfs vers gevangen vis kopen in het haventje. Rond de middag is het in de zomer vaak erg druk in het haventje, omdat dan de toeristenboten van de rondom liggende eilanden hier aankomen.

Fiskardo Kefalnia
Kleurrijk huis in Fiskardo

Het centrum van Fiskardo is autovrij. Parkeren kan zowel aan de haven als op een ruime parkeerplaats boven het dorp. In twee minuten ben je dan wandelend beneden aan de haven. Aan de haven meren allerlei zeiljachten en motorjachten aan en dat maakt het hier erg gezellig. De restaurants serveren heerlijke gerechten, zowel lokale gerechten als internationale gerechten. Zittend op een van de terrasjes in het haventje, kijk je uit op de vele zeil– en vissersbootjes die hier zij aan zij aangemeerd liggen.

Video over Fiskardo Kefalonia

Fiskardo video

Fiskardo Kefalonia - ©De Griekse Gids

Er zijn verschillende traditionele huizen in Fiskardo, die als appartementen voor toeristen te huur zijn. Daarnaast zijn er veel hotels en kleinere kamers te huur. Buiten Fiskardo zijn er een aantal leuke stranden die op kleine afstand liggen. Een attractie van Fiskardo is de vuurtoren die op vijf minuten wandelen van de haven ligt, vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht op de zee.

Vanuit Fiskardo gaat een veerboot naar het eiland Lefkas. Met ongeveer een uur varen bereik je het plaatsje Vassiliki op eiland Lefkas. Leuk voor een dagtrip.  Er is een duikschool gevestigd in Fiskardo, in de haven van het dorp. (Fiskardo–divers)

Fiskardo is tevens het centrum ter bescherming van de Middellandse zeehond Monachus Monachus die in deze omgeving leeft. Wij bezochten dit dorpje meerdere malen o.a. ook op 1 mei en we vonden het hier geweldig, want het 1 mei feest wordt hier uitvoerig gevierd en er is dan veel muziek en er wordt gedanst in traditionele klederacht. (Zie foto's)

 

Foto's Fiskardo

Fiskardo - Kefalonia - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo Kefalonia - De Griekse Gids photo 2 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 128 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 106 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 83 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo Kefalonia - De Griekse Gids photo 15 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo Kefalonia - De Griekse Gids photo 5 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 87 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Fiskardo»

Stranden bij Fiskardo

Er is in Fiskardo zelf geen strand, maar op ongeveer 1,5 km richting het noorden ligt het Emblisi strand, met witte witte kiezels en zeer helder turquoise/blauw water. Het is een leuk strand, waar strandbedden te huur zijn voor een paar euro. Ook is een een strandtentje waar je wat te drinken en eten kunt kopen. Het is wandelend te bereiken binnen 25 minuten en met de auto doe je er 5 minuten over.

Op 3 km ligt het afgelegen Kimilia strand, een prachtig klein kiezelstrand, waar je mooi kunt snorkelen bij de rotsen. Vanaf het parkeerterrein is het nog een wandeling van zo'n 10 - 15 minuten naar het strand.

Op ongeveer 4,7 km van Fiskardo ligt het Dafnoudi strand. Het is een erg mooi kiezelstrand. Om er te komen moet je wel goed ter been zijn, want er moet wel 10 minuten gelopen worden (naar beneden) over een pad met keien. Het is wel een mooie wandeling. Er zijn geen wc's en er is geen strandtentje aanwezig op het Dafnoudi strand.

 


Gemiddelde temperaturen Fiskardo Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Fiskardo?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Fiskardo© De Griekse Gids 2000-2020