Myrtos (Kefalonia)

Myrtos (KEFALONIA). Myrtos (of Mirtos) is het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia. Op alle kalenders en folders over Kefalonia wordt de foto van Myrtos gebruikt. Het strand en is zo min of meer het uithangboord van het eiland geworden. Myrtos-beach ligt in de gelijknamige baai, dertig kilometer ten noorden van Argostoli en vijf kilometer ten zuiden van het dorpje Assos.

Je neemt de afslag bij het dorpje Divarata, waar veel gezellige restaurants zijn en waar appartementen en kamers te huur zijn. Dan rijd je via een fraaie, met bomen begroeide omgeving en een kronkelende weg met haarspeldbochten naar het strand van Myrtos. Het witte strand (kleine witte kiezels), de turquoise kleur van de zee en de steile kliffen zorgen voor een uitzonderlijke ervaring.

Het strand van Myrtos wordt alleen door dagjestoeristen bezocht en heeft geen voorzieningen, dus geen ligbedden of parasols. Dit geeft ook extra charme aan dit ongerepte strand. Wel is het handig om zelf een parasol mee te nemen, want het kan erg warm worden. Ook waterschoentjes zijn hier geen overbodige luxe. Ten slotte is het fijn als je zelf wat lekkere hapjes en drankjes meeneemt, want die zijn er niet te koop. Je kunt de auto aan de rand van het strand parkeren. Het strand is prachtig schoon en breed, de zee is hier blauwer dan blauw. Zomers, tijdens het hoogseizoen is het hier heel druk, in voor en naseizoen heerlijk rustig.

Op de weg richting Fiskardo bevindt zich een prachtige panoramaplek van waar je Myrtos schitterend kunt fotograferen. Vanaf deze plek is het strand adembenemend mooi.

In augustus, op de avond van de volle maan, is er op het strand van Myrtos een concert, waar veel bezoekers op af komen.

Foto's Myrtos - Myrtos in beeld

Myrtos beach - Kefalonia - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Myrtos beach - Kefalonia - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 57 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 62 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 60 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - De Griekse Gids photo 10 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 153 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 56 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - De Griekse Gids photo 7 - Foto van De Griekse Gids Myrtos beach - Kefalonia - Foto 53 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 150 - Foto van De Griekse Gids vakantie Kefalonia - Foto van sami


meer foto's van Myrtos»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Myrtos?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Myrtos


Kefalonia vakanties

Simatos apartments

Bekijken

Simatos apartments
Kefalonia
Lassi
Sami beach

Bekijken

Sami beach
Kefalonia
Karavomilos
Eilandhoppen Zakynthos Kefalonia Lefkas

Bekijken

Eilandhoppen Zakynthos Kefalonia Lefkas
Kefalonia
Eilandhoppen
Apollonion Resort

Bekijken

Apollonion Resort
Kefalonia
Xi beach
© De Griekse Gids 2000-2020