Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Myrtos

Myrtos - Eiland Kefalonia

Myrtos (Kefalonia). Myrtos (of Mirtos) is het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia. Op alle kalenders en folders over Kefalonia wordt de foto van Myrtos gebruikt. Het strand is zo min of meer het uithangbord van het eiland geworden. Myrtos-beach ligt in de gelijknamige baai, dertig kilometer ten noorden van Argostoli en vijf kilometer ten zuiden van het dorpje Assos.

Luchtvideo Myrtos

 

 

Myrtos kefalonia
Myrtos Kefalonia

Je neemt de afslag bij het dorpje Divarata, waar veel gezellige restaurants zijn en waar appartementen en kamers te huur zijn. Dan rij je via een fraaie, met bomen begroeide omgeving en een kronkelende weg met haarspeldbochten naar het strand van Myrtos. Het witte strand (kleine witte kiezels), de turquoise kleur van de zee en de steile kliffen zorgen voor een uitzonderlijke ervaring.

Het strand van Myrtos wordt alleen door dagjestoeristen bezocht en heeft geen voorzieningen, dus geen ligbedden of parasols. Dit geeft ook extra charme aan dit ongerepte strand. Wel is het handig om zelf een parasol mee te nemen, want het kan er erg warm worden. Ook waterschoentjes zijn hier geen overbodige luxe. Ten slotte is het fijn als je zelf wat lekkere hapjes en drankjes meeneemt, want die zijn er niet te koop. Je kunt de auto aan de rand van het strand parkeren. Het strand is prachtig schoon en breed, de zee is hier blauwer dan blauw. Zomers, tijdens het hoogseizoen, is het hier heel druk; in het voor- en naseizoen heerlijk rustig.

Myrtos beach Kefalonia
Myrtos beach Kefalonia

Op de weg richting Fiskardo bevindt zich een prachtige panoramaplek van waar je Myrtos schitterend kunt fotograferen. Vanaf deze plek is het strand adembenemend mooi.

In augustus, op de avond van de volle maan, is er op het strand van Myrtos een concert, waar veel bezoekers op af komen.

Foto's Myrtos

Myrtos strand - Kefalonia - Foto 62 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 57 - Foto van De Griekse Gids Myrtos beach - Kefalonia - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 64 - Foto van De Griekse Gids Myrtos beach - Kefalonia - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 56 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 153 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 59 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - 12 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 152 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 61 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - 6 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Myrtos»


Gemiddelde temperaturen Myrtos Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Myrtos?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Myrtos© De Griekse Gids 2000-2024