Myrtos (Kefalonia)

Myrtos (KEFALONIA). Myrtos (of Mirtos) is het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia. Op alle kalenders en folders over Kefalonia wordt de foto van Myrtos gebruikt. Het strand en is zo min of meer het uithangboord van het eiland geworden. Myrtos-beach ligt in de gelijknamige baai, dertig kilometer ten noorden van Argostoli en vijf kilometer ten zuiden van het dorpje Assos.

Je neemt de afslag bij het dorpje Divarata, waar veel gezellige restaurants zijn en waar appartementen en kamers te huur zijn. Dan rijd je via een fraaie, met bomen begroeide omgeving en een kronkelende weg met haarspeldbochten naar het strand van Myrtos. Het witte strand (kleine witte kiezels), de turquoise kleur van de zee en de steile kliffen zorgen voor een uitzonderlijke ervaring.

Het strand van Myrtos wordt alleen door dagjestoeristen bezocht en heeft geen voorzieningen, dus geen ligbedden of parasols. Dit geeft ook extra charme aan dit ongerepte strand. Wel is het handig om zelf een parasol mee te nemen, want het kan erg warm worden. Ook waterschoentjes zijn hier geen overbodige luxe. Ten slotte is het fijn als je zelf wat lekkere hapjes en drankjes meeneemt, want die zijn er niet te koop. Je kunt de auto aan de rand van het strand parkeren. Het strand is prachtig schoon en breed, de zee is hier blauwer dan blauw. Zomers, tijdens het hoogseizoen is het hier heel druk, in voor en naseizoen heerlijk rustig.

Op de weg richting Fiskardo bevindt zich een prachtige panoramaplek van waar je Myrtos schitterend kunt fotograferen. Vanaf deze plek is het strand adembenemend mooi.

In augustus, op de avond van de volle maan, is er op het strand van Myrtos een concert, waar veel bezoekers op af komen.

Foto's Myrtos - Myrtos in beeld

Myrtos strand - Kefalonia - Foto 150 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - De Griekse Gids photo 7 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 152 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - De Griekse Gids photo 8 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Bay - Foto van raymond Myrtos Kefalonia - De Griekse Gids photo 9 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 55 - Foto van De Griekse Gids Tussen Myrtos en Assos - Kefalonia - Foto 65 - Foto van De Griekse Gids Myrtos Kefalonia - De Griekse Gids photo 12 - Foto van De Griekse Gids Myrtos beach - Kefalonia - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Kefalonia, Myrtos strand - Foto van Johan van Westen Myrtos strand - Kefalonia - Foto 153 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Myrtos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Myrtos?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Myrtos


Kefalonia vakanties

Regina's Villa

Bekijken

Regina's Villa
Kefalonia
Divarta
Aloni Cottages

Bekijken

Aloni Cottages
Kefalonia
Tzamarelata
Myrtles of Petani

Bekijken

Myrtles of Petani
Kefalonia
Petani
White Villas

Bekijken

White Villas
Kefalonia
Karavomilos
© De Griekse Gids 2000-2019