Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Svoronata

Svoronata - Eiland Kefalonia

Svoronata. Svoronata is een klein dorpje dat acht kilometer ten zuidoosten van Argostoli ligt en twee kilometer van het internationale vliegveld van Kefalonia. De huizen zijn hier in de traditionele Ionische eilandenstijl gebouwd en het dorp ligt te midden van olijfboomgaarden en sinaasappelgaarden, tegen een helling aan en met uitzicht op de zee. Svoronata is een rustig dorp met een aantal tavernes en restaurants. Rondom Svoronata liggen diverse mooie stranden zoals Avithos, Agios Elias en Ames. Deze zandstranden zijn over het algemeen minder druk dan andere stranden op Kefalonia en zijn ideaal voor degenen die niet van al te veel drukte houden. In het achterland zijn er talrijke traditionele dorpjes omgeven door groene boomgaarden, deze dorpen zijn met elkaar verbonden door smalle wegen.

Niet ver van Svoronata, bij het dorp Mazaracata, bevinden zich graven uit de Myceense tijd waar juwelen en andere voorwerpen zijn gevonden. Vlakbij Svoronata ligt Kourkoumelata. Dit dorp heeft erg mooie huizen en villa's. Je kunt in Kourkoumelata duidelijk merken dat de welgestelde inwoners van Kefalonia hier wonen. Alle straatjes zijn ontzettend goed verzorgd en de huizen hebben allen felle kleuren. Ook vanaf hier is het uitzicht naar de zee zeer mooi.

Een aantal kilometers verder, vlakbij het dorp Peratata, bevindt zich het klooster van Agios Andreas. In het klooster bevindt zich een kerkelijk museum en hier maak je dan kennis met kerkschatten uit de Byzantijnse tijd. Vanaf Peratata kan je doorrijden naar Valsamata, hier is het klooster van de Heilige Gerasimos. Je kunt hier een bezoek brengen aan de cel waar de beschermheilige van het eiland, Agios Gerasimos, in afzondering leefde.

Foto's Svoronata

Svoronata Ammes Beach Kefalonia - 1 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 337 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 321 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 339 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 336 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 335 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 315 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 320 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 318 - Foto van De Griekse Gids Svoronata Ammes Beach Kefalonia - 4 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 330 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 333 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Svoronata»


Gemiddelde temperaturen Svoronata Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Svoronata?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Svoronata© De Griekse Gids 2000-2024