Svoronata (Kefalonia)

SVORONATA (KEFALONIA). Svoronata is een klein dorpje dat acht kilometer ten zuidoosten van Argostoli ligt en twee kilometer van het internationale vliegveld van Kefalonia. De huizen zijn hier in de traditionele Ionische eilanden stijl gebouwd en het dorp ligt te midden van olijfboomgaarden en sinaasappelgaarden, tegen een helling aan en met uitzicht op de zee. Svoronata is een rustig dorp met een aantal tavernes en restaurants. Rondom Svoronata liggen diverse mooie stranden zoals Avithos, Agios Elias en Ames. Deze zandstranden zijn over het algemeen minder druk dan andere stranden op Kefalonia en zijn ideaal voor degenen die niet van al te veel drukte houden. In het achterland zijn er talrijke traditionele dorpjes omgeven door groene boomgaarden, deze dorpen zijn met elkaar verbonden door smalle wegen.

Niet ver van Svoronata, bij het dorp Mazaracata, bevinden zich graven uit de Myceense tijd waar juwelen en andere voorwerpen zijn gevonden. Vlakbij Svoronata ligt Kourkoumelata. Dit dorp heeft erg mooie huizen en villa's. Je kunt in Kourkoumelata duidelijk merken dat de welgestelde inwoners van Kefalonia hier wonen. Alle straatjes zijn ontzettend goed verzorgd en de huizen hebben allen felle kleuren. Ook vanaf hier is het uitzicht naar de zee zeer mooi.

Een aantal kilometer verder, vlakbij het dorp Peratata, bevindt zich het klooster van Agios Andreas. In het klooster bevindt zich een kerkelijk museum en hier maak je dan kennis met kerkschatten uit de Byzantijnse tijd. Vanaf Peratata kan je doorrijden naar Valsamata, hier is het klooster van de Heilige Gerasimos. Je kunt hier een bezoek brengen aan de cel waar de beschermheilige van het eiland, Agios Gerasimos, in afzondering leefde.

Foto's Svoronata - Svoronata in beeld

Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 316 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 330 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 326 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 315 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 325 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 331 - Foto van De Griekse Gids Svoronata Ammes Beach Kefalonia - De Griekse Gids photo 1 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 319 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 339 - Foto van De Griekse Gids Svoronata Ammes Beach Kefalonia - De Griekse Gids photo 3 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 318 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 332 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Svoronata»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Svoronata?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Svoronata


Kefalonia vakanties

Astra Village

Bekijken

Astra Village
Kefalonia
Svoronata
Apollonion Resort

Bekijken

Apollonion Resort
Kefalonia
Xi beach
Eilandhoppen Zakynthos Kefalonia Lefkas

Bekijken

Eilandhoppen Zakynthos Kefalonia Lefkas
Kefalonia
Eilandhoppen
Mediterranee Hotel

Bekijken

Mediterranee Hotel
Kefalonia
Lassi
© De Griekse Gids 2000-2020