Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Svoronata


Svoronata - Kefalonia (Griekenland)

SVORONATA (KEFALONIA). Svoronata is een klein dorpje dat acht kilometer ten zuidoosten van Argostoli ligt en twee kilometer van het internationale vliegveld van Kefalonia. De huizen zijn hier in de traditionele Ionische eilanden stijl gebouwd en het dorp ligt te midden van olijfboomgaarden en sinaasappelgaarden, tegen een helling aan en met uitzicht op de zee. Svoronata is een rustig dorp met een aantal tavernes en restaurants. Rondom Svoronata liggen diverse mooie stranden zoals Avithos, Agios Elias en Ames. Deze zandstranden zijn over het algemeen minder druk dan andere stranden op Kefalonia en zijn ideaal voor degenen die niet van al te veel drukte houden. In het achterland zijn er talrijke traditionele dorpjes omgeven door groene boomgaarden, deze dorpen zijn met elkaar verbonden door smalle wegen.

Niet ver van Svoronata, bij het dorp Mazaracata, bevinden zich graven uit de Myceense tijd waar juwelen en andere voorwerpen zijn gevonden. Vlakbij Svoronata ligt Kourkoumelata. Dit dorp heeft erg mooie huizen en villa's. Je kunt in Kourkoumelata duidelijk merken dat de welgestelde inwoners van Kefalonia hier wonen. Alle straatjes zijn ontzettend goed verzorgd en de huizen hebben allen felle kleuren. Ook vanaf hier is het uitzicht naar de zee zeer mooi.

Een aantal kilometer verder, vlakbij het dorp Peratata, bevindt zich het klooster van Agios Andreas. In het klooster bevindt zich een kerkelijk museum en hier maak je dan kennis met kerkschatten uit de Byzantijnse tijd. Vanaf Peratata kan je doorrijden naar Valsamata, hier is het klooster van de Heilige Gerasimos. Je kunt hier een bezoek brengen aan de cel waar de beschermheilige van het eiland, Agios Gerasimos, in afzondering leefde.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Svoronata - Svoronata in beeld

Svoronata - Kefalonia - Foto 331 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 315 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 325 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 335 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 334 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 338 - Foto van De Griekse Gids Kourkoumelata bij Svoronata - Kefalonia - Foto 333 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 328 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 324 - Foto van De Griekse Gids Svoronata - Kefalonia - Foto 322 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Svoronata»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Svoronata
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kefalonia: Waar ligt Svoronata?

Uitstapjes / Trips vanaf Svoronata
De kaart / landkaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)

Advertenties