Skala (Kefalonia)

Skala ligt op het Griekse eiland Kefalonia, op 31 kilometer ten zuidoosten van Argostoli. Dit dorp  is één van de meest toeristische plekjes van het eiland. In deze streek, in een groene omgeving, bevinden zich zeer mooie, lange zandstranden. Mede door de prachtige natuur en de lange stranden, heeft het toerisme zich hier de laatste jaren enorm ontwikkeld en er zijn tal van nieuwe hotels en accommodaties bij gebouwd. Hotel Mare Blue Apostolata en Hotel Regina dell Acqua zijn hier bijvoorbeeld erg populair. Ook zijn er leuke appartementen en kleinere hotels.

Skala is vandaag de dag een levendig en gezellig dorp, met goede restaurants en leuke winkeltjes. In het park bij het strand is een moderne speeltuin aangelegd, waarmee de jonge vakantiegangers erg blij zullen zijn. Wie niet van drukte houdt kan de omgeving verkennen en dat is echt de moeite waard. Je kunt een bezoek aan diverse traditionele dorpjes brengen (Markopoulo, Kremmidi en Pastra). Het uitzicht vanaf deze bergdorpjes is fenomenaal.

Je kunt hier een auto of scooter huren om Kefalonia te verkennen. Je kunt dan vanaf Skala  Katelios bezoeken met mooie zandstranden en een gezellig centrum. Ook kan je de andere kant opgaan, richting Poros dat een leuke haven heeft en gezellige terrassen. Zowel Katelios als Poros liggen niet ver van Skala.

Bezienswaardigheden bij Skala:
De grot Sakos, de Romeinse Villa uit de tweede eeuw (mozaïeken vloeren), de resten van de Apollo tempel (5e eeuw voor Christus) en het vissershaventje van Skala

Foto's Skala - Skala in beeld

Skala Kefalonia - De Griekse Gids photo 5 - Foto van De Griekse Gids Van Skala Kefalonia naar Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 426 - Foto van De Griekse Gids Porto Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 421 - Foto van De Griekse Gids Skala Kefalonia - De Griekse Gids photo 9 - Foto van De Griekse Gids Regina del'Aqua Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 414 - Foto van De Griekse Gids Op weg van Skala Kefalonia  naar Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 416 - Foto van De Griekse Gids Mare Blue Apostolata Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 423 - Foto van De Griekse Gids Prive strand bij Pelagos bay in Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 417 - Foto van De Griekse Gids Skala Kefalonia - De Griekse Gids photo 20 - Foto van De Griekse Gids Mare Blue Apostolata Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 425 - Foto van De Griekse Gids Skala Kefalonia - De Griekse Gids photo 15 - Foto van De Griekse Gids Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 395 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Skala»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Skala?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Skala


Kefalonia vakanties

Aparthotel Roi

Bekijken

Aparthotel Roi
Kefalonia
Assos
Astra Village

Bekijken

Astra Village
Kefalonia
Svoronata
Appartementen Mezzao

Bekijken

Appartementen Mezzao
Kefalonia
Kounopetra
Sotiris Pool Villas

Bekijken

Sotiris Pool Villas
Kefalonia
Svoronata
© De Griekse Gids 2000-2019