Petani (Kefalonia)

Petani. Petani is een mooi, groot strand aan de westkust van het Griekse eiland Kefalonia. Het ligt op het schiereiland Paliki, dertien kilometer ten noordwesten van Lixouri en vijfendertig kilometer van Argostoli. De route naar Petani is indrukwekkend vanwege de hoge, steile, witte rotsen die hier zijn. Het strand bestaat uit witte kiezels en heeft zijn huidige vorm gekregen na de zware aardbeving van 1953. Op het strand zijn er tavernes en beachbars. Het strand is goed georganiseerd en er zijn ligstoelen en parasols voor de gasten beschikbaar.

Petani beach wordt op Kefalonia als de grote concurrent van Myrtos beach gezien. Tot nog een paar jaar geleden was Petani beach een vrij onbekend strand dat vooral door de lokale bevolking bezocht werd en door enkele toeristen. Tegenwoordig is het een van de populairste badplaatsen van Kefalonia en in het hoogseizoen is het hier dan ook erg druk. Toch raden we iedereen aan het strand te bezoeken, alleen al voor de prachtige natuur en de turquoise zee.

Ook de route naar het strand is de moeite waard omdat je leuke traditionele dorpen passeert zoals Agia Thekli en het dorp Kontogenada waar archeologische monumenten te zien zijn. Vanaf het dorpsplein is er een fantastisch uitzicht over het zuiden van Kefalonia tot en met Zakynthos.

Foto's Petani - Petani in beeld

Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids The "docks" - Foto van Jan Kok Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Petani beach Kefalonia - Foto van cmbkoning Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Petani»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Petani?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Petani


Kefalonia vakanties

Apollonion Resort

Bekijken

Apollonion Resort
Kefalonia
Xi beach
Tramonto Suites

Bekijken

Tramonto Suites
Kefalonia
Matzavinata
Aparthotel Roi

Bekijken

Aparthotel Roi
Kefalonia
Assos
Myrtles of Petani

Bekijken

Myrtles of Petani
Kefalonia
Petani
© De Griekse Gids 2000-2019