Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Petani

Petani - Eiland Kefalonia

Petani. Petani is een mooi, groot strand aan de westkust van het Griekse eiland Kefalonia. Het ligt op het schiereiland Paliki, 13 kilometer ten noordwesten van Lixouri en 35 kilometer van Argostoli. De route naar Petani is indrukwekkend vanwege de hoge, steile en witte rotsen die hier zijn. Het strand bestaat uit witte kiezels en heeft zijn huidige vorm gekregen na de zware aardbeving van 1953. Op het strand zijn er tavernes en beachbars. Het strand is goed georganiseerd en er zijn ligstoelen en parasols voor de gasten beschikbaar.

Petani beach wordt op Kefalonia als de grote concurrent van Myrtos beach gezien. Tot nog een paar jaar geleden was Petani beach een vrij onbekend strand dat vooral door de lokale bevolking en enkele toeristen werd bezocht. Tegenwoordig is het een van de populairste badplaatsen van Kefalonia en in het hoogseizoen is het hier dan ook erg druk. Toch raden we iedereen aan het strand te bezoeken, alleen al voor de prachtige natuur en de turquoise zee.

Ook de route naar het strand is de moeite waard omdat je leuke traditionele dorpen passeert zoals Agia Thekli en het dorp Kontogenada, waar archeologische monumenten te zien zijn. Vanaf het dorpsplein is er een fantastisch uitzicht over het zuiden van Kefalonia tot en met Zakynthos.

Video Petani

Foto's Petani

Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Petani»


Gemiddelde temperaturen Petani Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Petani?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Petani© De Griekse Gids 2000-2024