Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Sami

Sami - Eiland Kefalonia

Sami. Sami ligt 23 kilometer ten noordoosten van Argostoli in een prachtige baai op het Griekse eiland Kefalonia. Het plaatsje is via een bergachtige weg te bereiken. Sami staat bekend om haar natuurlijke schoonheid, de Katavothres (de ondergrondse riviertjes) en de archeologische opgravingen. Sami is niet alleen het belangrijkste handelscentrum van Kefalonia, het is ook een belangrijke vakantiebestemming.

Sami Kefalonia
Sami Kefalonia

Vanaf Sami vertrekken boten naar Ithaka, naar Lefkas en Igoumenitsa in Epirus. In de haven zijn allerlei toeristenkantoortjes gevestigd die tickets voor de veerboten verkopen. Aan de gezellige haven zijn allerlei winkels, restaurants, visrestaurants, souvlaki-tentjes en cafeetjes. De restaurants aan de kade hebben hier terrassen. Je kunt hier heerlijk verse vis eten en allerlei lokale specialiteiten. Hier is ook een boulevard waar in de zomeravonden veel mensen heen en weer slenteren, deze boulevard is 's avonds helemaal autovrij.

Sami was al in de oudheid en tijdens de Homerische periode bekend, het was namelijk één van de vier belangrijkste steden van Kefalonia. In het oude Sami kan je ruïnes bezichtigen.

Bezienswaardigheden en tips Sami en omgeving:

De grot van Melissani (bij Karavomilos dat 2 kilometer van Sami ligt) en het meer van Melissani dat pas tevoorschijn kwam toen de top van de heuvel waaronder de grot zich bevond instortte. In het meer van Melissani zijn diverse belangrijke voorwerpen gevonden en de legende zegt dat in dit meer de nymphe Melissani is verdronken nadat haar geliefde haar niet meer wilde. In deze grot bevindt zich dus een meer waarin met een bootje kan worden rondgevaren. Op sommige plaatsen is het water hier zelfs 30 meter diep. Het naar binnen vallende zonlicht zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. De entreeprijs is voor volwassenen 7 euro en voor kinderen 3,50 euro.

Het kustdorpje Karavomilos is waar de grot Zervati zich bevindt. Er bevinden zich zeldzame waterplanten aan de oevers van beide meren. Karavomilos ligt 2 kilometer ten noorden van Sami. Het ondergrondse water dat uit de Katavothres in Argostoli verdwijnt komt in de Melissani grot weer tevoorschijn. Vanaf de Melissani grot stroomt het dan weer bergafwaarts richting Karavomilos. Bij Karavomilos staat een oude watermolen en aan het kiezelstrand kan er gezwommen worden.

Foto's Sami

Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 212 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 256 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 219 - Foto van De Griekse Gids Sami - Kefalonia - Foto 230 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 251 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 249 - Foto van De Griekse Gids Sami Kefalonia - 1 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 223 - Foto van De Griekse Gids Drogarati grot bij Sami - Kefalonia - Foto 165 - Foto van De Griekse Gids Sami Kefalonia - 4 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 215 - Foto van De Griekse Gids Op de boot naar Ithaca - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Sami»

Wat is er nog meer te zien?

  • Het schitterende Antisamos-strand op ongeveer 4 kilometer van Sami ligt midden in een groene, beboste baai.
  • De kerk van de Heilige Moeder Agrilia uit de 5e eeuw.
  • De Romeinse baden nabij Sami.
  • De Drogarati-grot met haar indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. De Drogarati-grot is 150 miljoen jaar oud. Hier worden nog regelmatig concerten gegeven.

 


Gemiddelde temperaturen Sami Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Sami?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Sami© De Griekse Gids 2000-2024