Sami (Kefalonia)

SAMI. Sami ligt 23 kilometer ten noordoosten van Argostoli op het Griekse eiland Kefalonia in een prachtige baai. Het plaatsje is via een bergachtige weg te bereiken. Sami is beroemd om haar natuurlijke schoonheid, de Katavothres (de ondergrondse riviertjes) en de archeologische opgravingen. Sami is niet alleen het belangrijkste handelscentrum van Kefalonia, het is ook een belangrijke, toeristische bestemming.

Vanaf Sami vertrekken boten naar Ithaka, naar Lefkas en Igoumenitsa in Epirus. In de haven zijn allerlei toeristenkantoortjes gevestigd die tickets voor de veerboten verkopen. Aan de gezellige haven zijn allerlei winkels, restaurants, visrestaurants, souvlaki-tentjes en cafeetjes. De restaurants aan de kade hebben hier terrassen. Je kunt hier heerlijk verse vis eten en allerlei locale specialiteiten. Hier is ook een boulevard waar in de zomeravonden veel mensen heen en weer slenteren, deze boulevard is 's avonds helemaal autovrij.

Sami was al in de oudheid en tijdens de homerische periode bekend, het was namelijk één van de vier belangrijkste steden van Kefalonia. In het oude Sami kan je ruïnes bezichtigen.
 

Bezienswaardigheden in Sami en omgeving zijn:

De grot van Melissani (bij Karavomilos dat twee kilometer van Sami ligt) en het meer van Melissani dat pas tevoorschijn kwam toen de top van de heuvel waaronder de grot zich bevond instortte.  In het meer van Melissani zijn diverse belangrijke voorwerpen gevonden en de legende zegt dat in dit meer de nymphe Melissani is verdronken nadat haar geliefde haar niet meer wilde. In deze grot bevindt zich dus een meer waar je met een bootje kan worden rondgevaren. Op sommige plaatsen is het water hier zelfs 30 meter diep. Het naar binnen vallende zonlicht zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. De entreeprijs is voor volwassenen 7 euro en voor kinderen 3,50 Euro  

Het kustdorpje Karavomilos waar zich de grot Zervati bevindt, waar zich zeldzame waterplanten aan de oevers van beide meren bevinden. Karavomilos ligt twee kilometer ten noorden van Sami. Het ondergrondse water dat uit de Katavothres in Argostoli onder de grond verdwijnt komt weer in de Melissani grot tevoorschijn. Vanaf de Melissani grot stroomt het dan weer bergafwaarts richting Karavomilos. Bij Karavomilos staat een oude watermolen en aan het kiezelstrand kan er gezwommen worden.

Foto's Sami - Sami in beeld

Drogarati grot bij Sami - Kefalonia - Foto 165 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 224 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 245 - Foto van De Griekse Gids Sami - Kefalonia - Foto 231 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 254 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 248 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 209 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 217 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 214 - Foto van De Griekse Gids Karavomilos bij Sami - Kefalonia - Foto 219 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 246 - Foto van De Griekse Gids Antisamos - Antisami - Kefalonia - Foto 250 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Sami»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Overige bezienswaardigheden bij Sami:

Het schitterende Antisamos-strand op ongeveer vier kilometer van Sami ligt midden in een groene, beboste baai.
De kerk van de Heilige Moeder Agrilia uit de 5e eeuw.
De Romeinse baden nabij Sami
De Drogarati-grot met haar indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. De Drogarati-grot is 150 miljoen jaar oud. Hier worden nog regelmatig concerten gegeven.

(Tekst: ©Jorgos Nikolidakis - De Griekse Gids)


Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Sami?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Sami


Kefalonia vakanties

Fiscardonna Luxury Suites Kefalonia

Bekijken

Fiscardonna Luxury Suites Kefalonia
Kefalonia
Fiskardo
Stone House Villas

Bekijken

Stone House Villas
Kefalonia
Sami
Apollonion Resort

Bekijken

Apollonion Resort
Kefalonia
Xi beach
Mediterranee Hotel

Bekijken

Mediterranee Hotel
Kefalonia
Lassi
© De Griekse Gids 2000-2019