Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Lakithra - Eiland Kefalonia

Lakithra (lakythra) is een dorp op het eiland Kefalonia. Gekenmerkt door zijn rijke natuurlijke schoonheid, biedt het gebied unieke uitzichten op de Ionische Zee en de  baai van Lixouri. Het dorp bevindt zich in een weelderig gebied en is omgevend door olijfgaarden en wijngaarden.

De geschiedenis van Lakithra heeft diepe wortels die teruggaan tot de oudheid en de Mykeense periode. Tegenwoordig trekt Lakithra bezoekers niet alleen vanwege zijn natuurlijke schoonheid maar ook vanwege de archeologische vondsten in het gebied, die een blik bieden op de rijke geschiedenis van het eiland. In het dorp bevindt zich de "rots van Byron", waar de dichter, die in 1823 enkele maanden op Kefalonia verbleef, van het uitzicht genoot en gedichten schreef.

Daarnaast brengt de traditionele architectuur van het dorp, met zijn stenen huizen en smalle straatjes, bezoekers naar een ander tijdperk, waardoor een gevoel van authenticiteit en traditie ontstaat. Lakithra beschikt ook over een reeks traditionele taverna's en cafés waar men lokale smaken kan proeven en de gastvrijheid van de inwoners kan ervaren.

Foto's Kefalonia - Kefalonia in beeld

Trapezaki - Kefalonia - Foto 347 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - 15 - Foto van De Griekse Gids Xi beach Kefalonia - 3 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 272 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 67 - Foto van De Griekse Gids Myrtos beach - Kefalonia - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Lourdas - Lourdata - Kefalonia - Foto 356 - Foto van De Griekse Gids Zeos bier Fiskardo - Kefalonia - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Kastro Agios Georgios Kefalonia - 9 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Robola Kefalonia - 1 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Kefalonia»


Gemiddelde temperaturen Lakithra Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Lakithra?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Lakithra© De Griekse Gids 2000-2024