Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Lassi

Lassi - Eiland Kefalonia

Lassi. Lassi is een gezellig badplaatsje op het Griekse eiland Kefalonia en ligt op ongeveer drie kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Lassi ligt aan de prachtige zuidwestkust van het eiland in een groene, heuvelachtige omgeving.

Lassi is tegen de hellingen van een heuvel aan gebouwd en heeft een mooi uitzicht op de baai van Argostoli en het tegenoverliggende schiereiland Paliki. Lassi is eigenlijk een lange straat waar aan beide zijden vele goede restaurantjes en winkeltjes gevestigd zijn. Lassi is zowel de naam van het zandstrand als van de badplaats.

Lassi Kefalonia
Lassi Kefalonia

De prachtige zandstranden lopen hier geleidelijk af in de heldere en blauwe zee, voor kleine kinderen ideaal. Bij diverse stranden van Lassi zijn er watersportmogelijkheden, ligbedjes te huur en enkele strandtentjes. Rond het centrale plein bevinden zich restaurants, taverna’s, bars en winkeltjes. Ook langs de hoofdweg, die van het vliegveld naar het centrum van Argostoli leidt, zijn er taverna's, hotels, supermarkten en autoverhuurbedrijven.

’s Avonds gaan veel toeristen richting Argostoli om uit te gaan, want de voorzieningen voor het nachtleven zijn er beter en de afstand is te belopen. Je kunt ook met de taxi gaan, die hier zeer betaalbaar is.

Video Lassi Kefalonia

Vakantie boeken naar Lassi

Wil jij je volgende vakantie graag naar Lassi op het prachtige Kefalonia boeken? Bekijk hier een overzicht van vakanties naar het eiland. Of wil je Kefalonia combineren met een ander Grieks eiland, zoals Zakynthos of Lefkas? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Lassi

Uitzicht op Lassi en aan de overkant Paliki - Kefalonia - Foto 466 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos strand in Lassi Kefalonia - 13 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos-strand Lassi - Kefalonia - Foto 290 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos strand in Lassi Kefalonia - 6 - Foto van De Griekse Gids Strand Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 500 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 270 - Foto van De Griekse Gids Strand Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 502 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos-strand Lassi - Kefalonia - Foto 291 - Foto van De Griekse Gids Baaien bij Lassi - Kefalonia - Foto 303 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 280 - Foto van De Griekse Gids Het strand van Makris Gialos in Lassi op Kefalonia - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Lassi - Kefalonia - Foto 564 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Lassi»

Uitstapjes vanaf Lassi

Lassi is een geschikte uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes op het eiland omdat het vrij centraal op het eiland ligt. Ten zuiden van Lassi bevinden zich twee zeer mooie stranden, de stranden Platis Gialos en Makris Gialos, die min of meer bij Lassi horen. Deze stranden liggen op loopafstand van de dorpskern van Lassi en zijn vooral populair onder jongeren, omdat ze erg hip zijn en omdat hier leuke beachbars zijn en heel veel watersportfaciliteiten.

Het strand Gradaki en het strand bij hotel Meditteranné zijn ook erg leuk. In Lassi, tegen de helling aan, bevindt zich de grot waar de beschermheilige van Kefalonia, Agios Gerasimos heeft geleefd. Je kunt het kerkje en de grot bezoeken waar hij een aantal jaren van zijn leven heeft doorgebracht en je kunt er een kaarsje aansteken.

Strand Makris Gialos bij Lassi
Strand Makris Gialos bij Lassi


Gemiddelde temperaturen Lassi Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Lassi?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Lassi© De Griekse Gids 2000-2024