Lassi (Kefalonia)

LASSI. Lassi is een gezellig badplaatsje op het Griekse eiland Kefalonia en ligt op ongeveer drie kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Lassi ligt aan de prachtige zuidwestkust van het eiland in een groene, heuvelachtige omgeving. Het is tegen de hellingen van een heuvel aan gebouwd en heeft een mooi uitzicht op de baai van Argostoli en het tegenoverliggende schiereiland Paliki. Lassi is eigenlijk een lange straat waar aan beide zijden vele goede restaurantjes en winkeltjes gevestigd zijn.

De prachtige stranden lopen hier geleidelijk af in de heldere, blauwe zee, voor kleine kinderen ideaal. Bij diverse stranden van Lassi zijn er watersportmogelijkheden, ligbedjes te huur en enkele strandtentjes. Rond het centrale plein bevinden zich restaurants, taverna’s, bars en winkeltjes. Ook langs de hoofdweg, die van het vliegveld naar het centrum van Argostoli leidt, zijn er taverna's, hotels, supermarkten en autoverhuurbedrijven. ’s Avonds gaan veel toeristen richting Argostoli om uit te gaan, want de voorzieningen voor het nachtleven zijn er beter en de afstand is ook zelfs te voet te belopen. Je kunt ook met de taxi gaan, die hier zeer betaalbaar is.

Lassi is een geschikte uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes op het eiland. Ten zuiden van Lassi bevinden zich twee zeer mooie stranden, de stranden Platis Gialos en Makris Gialos, die min of meer bij Lassi horen. Deze stranden liggen op loopafstand van de dorpskern van Lassi. Deze stranden zijn vooral populair onder jongeren, omdat ze erg hip zijn en omdat hier leuke beachbars zijn en heel veel watersportfaciliteiten. Het strand Gradaki en het strand bij hotel Meditteranné zijn ook erg leuk.

In Lassi, tegen de helling aan, bevindt zich de grot waar de beschermheilige van Kefalonia, Agios Gerasimos heeft geleefd. Je kunt het kerkje en de grot bezoeken waar hij een aantal jaren van zijn leven heeft doorgebracht en je kunt er een kaarsje aansteken.

 

Foto's Lassi - Lassi in beeld

Groen Lassi beach - Kefalonia - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Lassi Kefalonia - De Griekse Gids photo 10 - Foto van De Griekse Gids Bloemen in Lassi - Kefalonia - Foto 312 - Foto van De Griekse Gids Strand Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 496 - Foto van De Griekse Gids Lassi Kefalonia - De Griekse Gids photo 4 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 273 - Foto van De Griekse Gids Lassi - Kefalonia - Foto 596 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Lassi - Kefalonia - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kefalonia, het strand Lassi - Foto van Johan van Westen Kefalonia, de stranden van Lassi - Foto van Johan van Westen Kefalonia, Lassi met op de achtergrond het eiland Lixouri - Foto van Johan van Westen Lassi - Kefalonia - Foto 595 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lassi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Video Lassi

 

Video Lassi - Edited by Sem Eissens  - ©De Griekse Gids

 


Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Lassi?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Lassi


Kefalonia vakanties

Casa di Mare Villas

Bekijken

Casa di Mare Villas
Kefalonia
Kaligata
Sotiris Pool Villas

Bekijken

Sotiris Pool Villas
Kefalonia
Svoronata
Volidiera Guesthouse

Bekijken

Volidiera Guesthouse
Kefalonia
Chavdata
Petani Resort

Bekijken

Petani Resort
Kefalonia
Lixouri
© De Griekse Gids 2000-2019