Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Poros

Poros - Eiland Kefalonia

Poros. Poros is een dorp op het eiland Kefalonia (niet te verwarren met het Saronische eiland Poros). Het ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van Argostoli aan de rand van de bergen Atros en Pachni. Het is een schilderachtig havenstadje, waar met bomen begroeide bergen en de zee bij elkaar komen. Hier zijn veel bars, vistavernes, restaurants en winkels.

"Poros op Kefalonia is een schilderachtig havenstadje."

De stranden, de haven, de prachtige natuur en de archeologische vondsten hebben ervoor gezorgd dat Poros zich toeristisch enorm heeft ontwikkeld, met als gevolg dat er in de afgelopen jaren veel nieuwe hotels en appartementen zijn bijgebouwd. Het dorp, dat van oorsprong een vissersdorp is, is tegenwoordig één van de belangrijkste verkeers- en handelsaders van het eiland. Hier bevindt zich namelijk een redelijk grote haven die direct in verbinding staat met het Griekse vasteland en andere eilanden.

Poros Kefalonia
Poros Kefalonia

Vakantie

Wil jij je volgende vakantie graag naar het prachtige Kefalonia en zoek je een goed appartement of hotel? Bekijk hier een overzicht van vakanties naar het eiland. Of wil je Kefalonia tijdens je vakantie combineren met een ander Grieks eiland, zoals Zakynthos of Lefkas? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken.  We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Poros

Op weg van Skala Kefalonia  naar Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 416 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - 11 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 453 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 440 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - 1 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - 7 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - 12 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 450 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - 2 - Foto van De Griekse Gids Van Skala Kefalonia naar Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 428 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - 4 - Foto van De Griekse Gids Poros Kefalonia - Kefalonia - Foto 431 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Poros »

Informatie en leuke tips

In Poros mondt het riviertje Vochinas uit, een riviertje dat vanaf het hoger liggende meer Avithos naar Poros vloeit. In de omgeving bevinden zich allerlei traditionele dorpen die een bezoek waard zijn, zoals Tzanata, Asprogerakas, Riza en Kampitsata. Net buiten Poros, bij Broutzi, liggen graven uit de Myceense periode (1400 tot 1000 voor Christus).

Een belangrijke bezienswaardigheid, een paar kilometer van Poros, is het klooster van de Heilige Moeder van Atros (13e eeuw) op de top van de berg Atros. Het is het oudste klooster van Kefalonia en het uitzicht vanaf de top, vooral tijdens zonsopgang, is schitterend.

Als je van uitstapjes en excursies houdt, breng dan een bezoek aan de groene vallei van Tzanata en de kloof van Poros. Rond Poros bevinden zich allerlei mooie stranden en kleinere vissershavens.


Gemiddelde temperaturen Poros Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Poros ?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Poros© De Griekse Gids 2000-2024