Katelios (Kefalonia)

Katelios (KEFALONIA). Op de weg van Argostoli richting Skala, op ongeveer dertig kilometer afstand van Argostoli bevindt zich het dorp Katelios. Katelios bestaat uit Ano- en Kato Katelios (boven en beneden) waarbij Kato Katelios het gedeelte is dat bij het strand ligt. Dit dorp bevindt zich aan de gelijknamige baai, een schilderachtige baai met verschillende mooie zandstranden, hier zullen zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders aan hun trekken komen. Het bekendste strand is het Agia Varvara (Blue Flag) strand, de overige stranden zijn Kaminia, Potamakia en Mounta. Het is hier ook geschikt om te snorkelen, bij de rotsen zijn verschillende onderwatergrotten

Langs deze stranden bevinden zich allerlei restaurants en vistavernes, waar lokale specialiteiten te verkrijgen zijn. Het is in Katelios nog niet zo toeristisch; het is er heerlijk rustig. Er is wel een supermarkt en een pinautomaat.

Katelios wordt veelal door wandelaars en ook door mountainbikers bezocht, er zijn namelijk verschillende mooie wandel- en fietsroutes naar de rondom liggende dorpen. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf Katelios naar het dorp Pastra wandelen of fietsen. Onderweg kom je langs een mooie rivier en een prachtige, groene natuur met diverse watermolens en houten bruggetjes.

 Vanaf Katelios kan je ook met de auto rondtrekken naar de rondom liggende dorpen op de bergen om het traditionele Kefalonia te proeven. Mocht je iets meer drukte willen, dan zijn Skala (7 kilometer) en Poros (15 kilometer) de dichtstbijzijnde plaatsen om te bezoeken.

Foto's Katelios - Katelios in beeld

Katelios baai - Kefalonia - Foto 460 - Foto van De Griekse Gids Het dorpje Markopoulo bij Katelios - Kefalonia - Foto 458 - Foto van De Griekse Gids Katelios Kefalonia - De Griekse Gids photo 11 - Foto van De Griekse Gids Katelios en de Katelios baai - Kefalonia - Foto 377 - Foto van De Griekse Gids Katelios en de Katelios baai - Kefalonia - Foto 392 - Foto van De Griekse Gids Katelios en de Katelios baai - Kefalonia - Foto 384 - Foto van De Griekse Gids Katelios Kefalonia - De Griekse Gids photo 4 - Foto van De Griekse Gids Katelios en de Katelios baai - Kefalonia - Foto 385 - Foto van De Griekse Gids Katelios en de Katelios baai - Kefalonia - Foto 374 - Foto van De Griekse Gids Katelios en de Katelios baai - Kefalonia - Foto 365 - Foto van De Griekse Gids Katelios Kefalonia - De Griekse Gids photo 7 - Foto van De Griekse Gids Katelios Kefalonia - De Griekse Gids photo 9 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Katelios»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Katelios?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Katelios


Kefalonia vakanties

Ranzo Ionio

Bekijken

Ranzo Ionio
Kefalonia
Tzamarelata
Aparthotel Roi

Bekijken

Aparthotel Roi
Kefalonia
Assos
Fiscardonna Luxury Suites Kefalonia

Bekijken

Fiscardonna Luxury Suites Kefalonia
Kefalonia
Fiskardo
Iconic Villas Kefalonia

Bekijken

Iconic Villas Kefalonia
Kefalonia
Agia Efimia
© De Griekse Gids 2000-2019