Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Katavothres

Katavothres - Eiland Kefalonia

Katavothres. Katavothres ligt twee kilometer ten noorden van Argostoli op het eiland Kefalonia. Het bijzondere aan Katavothres is dat het zeewater door ondergrondse tunnels stroomt en aan de andere kant van eiland, 15 kilometer verderop, bij het dorpje Karavomilos en in de grotten van Melissani uitkomt. Wetenschappers hebben dit in de jaren 60 bewezen door kleurstoffen aan het water toe te voegen. De oorzaak van dit unieke natuurverschijnsel is te vinden in de bodem van Kefalonia, die bestaat uit poreus kalkgesteente. 

"Katavothres is een bijzondere plaats in een groene omgeving"


In Katavothres bevinden zich watermolens die vroeger gebruikt werden, met dank aan de sterke zeestromingen. Een bezoek aan Katavothres is de moeite waard, omdat de omgeving hier erg mooi en groen is. Het uitzicht over de zee is schitterend, vanaf hier kun je de hele Argostoli baai goed zien.

Op 500 meter van Katavothres staat de vuurtoren van Agioi Theodoroi die ook de moeite waard is om van dichtbij te bekijken. Vanaf hier loopt er in zuidelijke richting een weg langs de kust, waar in verscholen baaitjes veel mooie kleine stranden zijn. Je kunt hier ook prachtig wandelen.

Katavothres Kefalonia
Katavothres - Kefalonia

Foto's Katavothres

Strand bij Katavothres in Argostoli - Kefalonia - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Vuurtoren - Agioi Theodoroi - Kefalonia - Foto 300 - Foto van De Griekse Gids Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 511 - Foto van De Griekse Gids Katavothres - Kefalonia - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 510 - Foto van De Griekse Gids Argostoli Katavothres - Kefalonia - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Katavothres bij Argostoli - Kefalonia - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Katavothres - Kefalonia - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Katavothres  - Kefalonia - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 509 - Foto van De Griekse Gids Vuurtoren - Agioi Theodoroi - Kefalonia - Foto 301 - Foto van De Griekse Gids Luchtfoto Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Katavothres»


Gemiddelde temperaturen Katavothres Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Katavothres?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Katavothres© De Griekse Gids 2000-2024