Assos (Kefalonia)

ASSOS (KEFALONIA). Assos op Kefalonia is één van de mooiste en fotogenieke dorpen van het eiland. Dit lieflijke dorpje is tegen een heuvel gebouwd op het gelijknamige schiereilandje, in een groene omgeving. De groene sparren en dennenbomen in combinatie met het turquoise van de zee zorgen voor een ongekende schoonheid. Assos, dat 35 kilometer ten noorden van Argostoli ligt, is tussen twee baaien gebouwd. De pastelgekleurde huizen in het dorp zijn gebouwd in de typische “Ionische eilanden-stijl”. De inwoners zijn zeer gastvrij en vriendelijk. Assos valt onder de gemeente Erissos. Een paar kilometer ten zuiden van Assos ligt het beroemde Myrtos-strand.

Belangrijke bezienswaardigheden van Assos zijn het Venetiaanse kasteel uit de 15e eeuw en de muur die in de 16e eeuw door de bewoners is gebouwd om aanvallen van piraten af te weren. Assos was in de middeleeuwen de hoofdstad van het noordelijke deel van Kefalonia, maar omdat het nogal afgelegen lag, werd Argostoli later als hoofdstad gekozen.  Een wandeling naar het kasteel is zeker aan te raden, je doet er ongeveer veertig  minuten over. Het is verstandig om voldoende water mee te nemen, want het kan natuurlijk erg warm zijn.  Het uitzicht vanaf het kasteel is adembenemend mooi.

Andere bezienswaardigheden in Assos zijn o.a. de kerk van Agios Markos die zich in het kasteel bevindt, de kerk van Profitis Ilias en het “gebouw der soldaten” uit de middeleeuwen. Assos heeft een klein haventje waar je lekker kunt zwemmen. Iets buiten het dorp bevinden zich een aantal stranden die met de boot bereikbaar zijn. In de kleine baai van Assos zijn twee kleine kiezelstranden en een klein vissershaventje. Rondom deze stranden en het haventje zijn allerlei restaurants en cafeetjes. Achter het grotere strand is een pleintje met eveneens diverse gezellige cafés en tavernes. Bij de kiezelstranden is het fijn zwemmen en snorkelen in het kristalheldere zeewater. Al met al is Assos  een schilderachtig en gemoedelijk dorp, met prachtige huisjes. Het is genieten als je er op een terrasje gaat zitten, lekker wat eet en drinkt en van het uitzicht geniet.

Video over Assos

 

Video van Assos  © De Griekse Gids

Foto's Assos - Assos in beeld

Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Assos, waar de koffie duur betaald werd | Kefalonia - Foto van clemens.frederiks Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 67 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 130 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 148 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 134 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Assos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Assos?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Assos


Kefalonia vakanties

Astra Village

Bekijken

Astra Village
Kefalonia
Svoronata
Mediterranee Hotel

Bekijken

Mediterranee Hotel
Kefalonia
Lassi
Faros Suites

Bekijken

Faros Suites
Kefalonia
Fiskardo
Sotiris Pool Villas

Bekijken

Sotiris Pool Villas
Kefalonia
Svoronata
© De Griekse Gids 2000-2019