Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kourtaliotiko kloof

Kourtaliotiko kloof - Eiland Kreta

Kourtaliotiko kloof. De Kourtaliotiko Kloof op Kreta wordt ook wel de kloof van Kourtaliotis genoemd. Deze imposante kloof ligt in het departement Rethymnon in het zuiden van Kreta. De kloof ligt op 22 kilometer ten zuiden van Rethymnon stad. Je kunt hier een zeer mooie wandeling maken. Op sommige plaatsen gaat de wandeltocht van ruim vier uur door water dat tot knie- of heuphoogte kan komen, daarom kan er alleen in juli en augustus gewandeld worden.

“De Kourtaliotiko kloof is een prachtige plek voor een lange wandeling„

De kloof begint bij het dorp Koxare en loopt tussen de bergen Kouroupa (984 m) en Xiro Oros, wat droge berg betekent (904m). Het eindpunt is het prachtige Preveli strand met palmbomen. De naam "Kourtaliotiko" heeft de kloof te danken aan het geluid dat er waargenomen wordt, wanneer er een sterke wind waait. Het geluid van het slaan van de wind tegen de rotsen lijkt op het geluid van kourtalis, dit zijn castagnetten.

Kourtaliotiko Kloof
Kourtaliotiko Kloof - Kreta

Halverwege de kloof ligt het pad dat leidt naar de kerk van Agios Nikolaos. De Kourtaliotiko kloof is ontzettend mooi en indrukwekkend en is van grote biologische en ecologische waarde. De kloof heeft prachtige watervallen en is de thuisbasis van vele zeldzame soorten Kretenzer planten en dieren en staat bekend om zijn vogels. De dichte vegetatie en steile hoge rotsen aan beide zijden, zijn karakteristiek voor deze omgeving. De enorme rotsachtige hellingen van de kloof zitten vol met openingen en grotten. Het is een meesterwerk van de natuur, dat de moeite waard is om te bezoeken. Het is een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van het departement Rethymnon.

Foto's Kourtaliotiko kloof

Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof | Zuid Kreta Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof | Zuid Kreta Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof | Zuid Kreta Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof | Zuid Kreta Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof | Zuid Kreta Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotiko Kloof Kreta | Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kourtaliotiko kloof»


Gemiddelde temperaturen Kourtaliotiko kloof Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Kourtaliotiko kloof?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Kourtaliotiko kloof© De Griekse Gids 2000-2024