Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Stavromenos - Eiland Kreta

Stavromenos. Stavromenos, een charmant dorpje gelegen op het Griekse eiland Kreta, bevindt zich in het oostelijke deel van de baai van Rethymnon. Dit  dorp biedt een rustige ontsnapping uit de drukte, met een scala aan lokale voorzieningen die bijdragen aan een comfortabel verblijf. Je vindt er diverse supermarktjes, een slagerij, en een aantal traditionele taverna's en kafenions, perfect voor wie de authentieke Kretenzische keuken en cultuur wil ervaren. Ook zijn er verschillende andere winkeltjes, die van Stavromenos een handige uitvalsbasis maken voor dagelijkse benodigdheden.

De nieuwe Nationale weg, die Rethymnon (op 12 km afstand) met Heraklion (71 km) verbindt, loopt vlak langs het dorp, waardoor het strand gemakkelijk bereikbaar is. De weg maakt het dorp ook een strategisch punt voor het verkennen van de rest van het eiland. De busdienst, die elk uur rijdt en in de zomermaanden zelfs elke half uur, verbindt Stavromenos met deze belangrijke steden en andere bestemmingen op Kreta.

Tijdens de zomermaanden komt het dorp echt tot leven. Meer winkeltjes en eetgelegenheden openen hun deuren, waardoor er een grotere variëteit aan eet- en winkelopties beschikbaar is. Dit seizoen is ideaal voor toeristen die het lokale leven willen ervaren, terwijl ze genieten van de warme, gastvrije sfeer van het dorp.

Voor reizigers die met het vliegtuig komen, is Stavromenos gunstig gelegen ten opzichte van twee luchthavens: Heraklion ligt op 79 km afstand, terwijl Chania slechts een beetje verder ligt, op 82 km. Beide luchthavens bieden gemakkelijke toegang tot het dorp, waardoor het een ideale locatie is voor zowel korte uitstapjes als langere verblijven op het eiland.

Met zijn gunstige ligging, traditionele Kretenzische charme en verscheidenheid aan voorzieningen, is Stavromenos een uitstekende keuze voor iedereen die de schoonheid en cultuur van Kreta wil ervaren.

Foto's Stavromenos

het dorpje Stavromenos in Rethymnon - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Stavromenos»


Gemiddelde temperaturen Stavromenos Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Stavromenos?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Stavromenos© De Griekse Gids 2000-2024