Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Preveli

Preveli - Eiland Kreta

PREVELI. Het strand van Preveli ligt aan zuidkust van het centrale deel van Kreta. Preveli staat bekend om het prachtige palmenstrand, de rivier die in zee uitmondt en het klooster dat hier aan het einde van de zestiende eeuw werd gesticht. Preveli ligt in één van de mooiste streken van Zuid Kreta, het is een geliefd gebied door fotografen. Vanuit Agia Galini gaan dagelijks boottochtjes naar het palmenstrand van Preveli en ook vanuit Plakias. Preveli is ook per auto te bereiken. Je moet dan wel van boven van de berg naar beneden lopen, maar sinds er wandelpaden met trappen zijn aangelegd is dit geen gevaarlijke onderneming meer. Wel moet je goed ter been zijn om deze pittige wandeling naar beneden en weer terug naar boven te kunnen ondernemen. Het uitzicht is prachtig, de prachtige kleuren van de zee, de bergen, de palmen en langs de rivier groeien in de zomer felgekleurde oleanders. Het is een betoverende plek, die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Het strand wordt in de zomer wel erg druk bezocht, verwacht geen verlaten of rustig strandje. Preveli staat hoog op het lijstje van mooiste stranden van Kreta.

Luchtfilm Preveli beach Kreta

Video Preveli
Video Preveli Beach Kreta  © De Griekse Gids

 

Wil je Preveli bezoeken tijdens een vakantie op Kreta?

Wil je tijdens je vakantie Preveli bezoeken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij bieden o.a. leuke fly & drive vakanties op Zuid Kreta, zoals de combinatie Plakias, Matala en Agia Galini. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Foto's Preveli

Zuid-Kreta - Moni Preveli - Foto van Lex Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 18 - Foto van De Griekse Gids Bootje naar Preveli - Foto van De Griekse Gids Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 35 - Foto van De Griekse Gids Preveli Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Onderweg van Spili naar Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Preveli»

De Kourtaliotiko kloof bij Preveli

De Kourtaliotiko-kloof gaat over in de kloof van Preveli. Wanneer je door de Kourtaliotiko-kloof gereden bent met het prachtige, imponerende uitzicht, zie je aan de linkerkant van de weg een oude brug. Deze brug, die niet meer in gebruik is, werd door de Venetianen gebouwd om de rivier Megálopotamos (of de Kourliótis rivier) over te kunnen steken. Kom je met de auto naar Preveli en wil je naar beneden wandelen, dan kan je de auto op de parkeerplek neerzetten bij de ingang van het wandelpad naar beneden, de kosten zijn maar twee Euro.

Het Preveli klooster

Als je met de auto komt en je wilt het klooster bezoeken, parkeer dan boven, bij het Preveli klooster, Moni Preveli. Wil je het klooster bekijken, dan is passende kleding uiteraard gewenst. Het klooster is gebouwd boven op de berg en heeft een geweldig mooi uitzicht over de zee en de omgeving. Het klooster heeft vroeger altijd een grote rol gespeeld in de bevrijding van Kreta, aan tegenstanders van het Turkse regiem werd hier onderdak verleend. In de Tweede Wereldoorlog steunde het klooster het verzet tegen de Duitsers. Het klooster is nog steeds in gebruik. In het klooster bevindt zich o.a. een zilveren kruis uit de 17e eeuw. Dit kruis zou een stukje van het originele kruis waaraan Christus genageld is bevatten en een aantal edelstenen.


Gemiddelde temperaturen Preveli Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Preveli?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Preveli© De Griekse Gids 2000-2020