Preveli (Rethymnon Kreta)

PREVELI. Het strand van Preveli ligt aan zuidkust van het centrale deel van Kreta. Preveli staat bekend om het prachtige palmenstrand, de rivier die in zee uitmondt en het klooster dat hier aan het einde van de zestiende eeuw werd gesticht. Preveli ligt in één van de mooiste streken van Zuid Kreta, het is een geliefd gebied door fotografen. Vanuit Agia Galini gaan dagelijks boottochtjes naar het palmenstrand van Preveli en ook vanuit Plakias. Preveli is ook per auto te bereiken. Je moet dan wel van boven van de berg naar beneden lopen, maar sinds er wandelpaden met trappen zijn aangelegd is dit geen gevaarlijke onderneming meer. Wel moet je goed ter been zijn om deze pittige wandeling naar beneden en weer terug naar boven te kunnen ondernemen. Het uitzicht is prachtig, de prachtige kleuren van de zee, de bergen, de palmen en langs de rivier groeien in de zomer felgekleurde oleanders. Het is een betoverende plek, die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Het strand wordt in de zomer wel erg druk bezocht, verwacht geen verlaten of rustig strandje. De Kourtaliotiko-kloof gaat over in de kloof van Preveli. Wanneer je door de Kourtaliotiko-kloof gereden bent met het prachtige, imponerende uitzicht, zie je aan de linkerkant van de weg een oude brug. Deze brug, die niet meer in gebruik is, werd door de Venetianen gebouwd om de rivier Megálopotamos (of de Kourliótis rivier) over te kunnen steken. Kom je met de auto naar Preveli en wil je naar beneden wandelen, dan kan je de auto op de parkeerplek neerzetten bij de ingang van het wandelpad naar beneden, de kosten zijn maar twee Euro. Preveli staat hoog op het lijstje van mooiste stranden van Kreta.

Luchtfilm Preveli beach Kreta


Drone-video Preveli beach Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk filmje in Ultra HD kwaliteit - Klik hier)

Als je met de auto komt en je wilt het klooster bezoeken, parkeer dan boven, bij het Preveli klooster, Moni Preveli. Wil je het klooster bekijken, dan is passende kleding uiteraard gewenst. Het klooster is gebouwd boven op de berg en heeft een geweldig mooi uitzicht over de zee en de omgeving. Het klooster heeft vroeger altijd een grote rol gespeeld in de bevrijding van Kreta, aan tegenstanders van het Turkse regiem werd hier onderdak verleend. In de Tweede Wereldoorlog steunde het klooster het verzet tegen de Duitsers. Het klooster is nog steeds in gebruik. In het klooster bevindt zich o.a. een zilveren kruis uit de 17e eeuw. Dit kruis zou een stukje van het originele kruis waaraan Christus genageld is bevatten en een aantal edelstenen.

 

Foto's Preveli - Preveli in beeld

Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 26 - Foto van De Griekse Gids Preveli Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 9 - Foto van De Griekse Gids Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Onderweg van Spili naar Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Preveli Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Onderweg van Spili naar Preveli | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Preveli Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Preveli Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Preveli beach Kreta - Departement Rethymnon - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Bootje naar Preveli - Foto van De Griekse Gids Kourtaliotikos Farangi - Foto van Gerrit Odink


meer foto's van Preveli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Preveli?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Preveli


Rethymnon Kreta vakanties

Villa's Lefkothea

Bekijken

Villa's Lefkothea
Rethymnon Kreta
Adele
Lameriana Village

Bekijken

Lameriana Village
Rethymnon Kreta
Lameriana
Aquila Rithymna Beach

Bekijken

Aquila Rithymna Beach
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Palazzo Greco Villas

Bekijken

Palazzo Greco Villas
Rethymnon Kreta
Agia Galini
© De Griekse Gids 2000-2019