Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Anogia

Anogia - Eiland Kreta

Anogia. Anogia is een toeristisch bergdorp, 55 km ten zuidoosten van Rethymnon stad. Anogia ligt aan de rand van het Ida plateau op 750 meter hoogte. Het dorp bestaat uit meerdere gehuchten en bij ieder gehucht zijn er meerdere tavernes en cafés.  

Het is een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt. In de geschiedenis staan de inwoners van Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid. Ze hebben zowel tijdens Turkse bezetting als tijdens de Duitse bezetting gestreden tegen de bezetter.

“Anogia, een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt„

In de Tweede Wereldoorlog zijn alle mannen tijdens een vergeldingsactie door de Duitse overheersers weggevoerd. De mannen zijn nooit teruggekeerd. Vanaf dat moment waren de vrouwen volledig op zichzelf aangewezen. In die tijd zijn zij gaan weven om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Tot op de dag van vandaag is het dorpje bekend vanwege de prachtige handgemaakte kleden die je daar in overvloed kunt kopen. De handelswaar is op straat uitgestald. Hierdoor ontstaat een kleurrijk straatbeeld waar oude vrouwtjes onder kleurige parasols hun handgemaakte kleden aan toeristen proberen te verkopen.

Huis Nikos Xilouris in Anogia
Huis van Nikos Xilouris in Anogia

Uit Anogia is de populaire volkszanger Nikos Xilouris afkomstig. Bij het centrum, naast het grote plein waar allerlei restaurants zijn, bevindt zich het ouderlijk huis van Xilouris. Het huis is een soort museum, er hangen mooie foto’s, een bezoek hieraan is meer dan de moeite waard.

Foto's Anogia

Het ouderlijke huis van Xilouris in Anogia - Foto van De Griekse Gids De prachtige natuur bij Axos - Foto van De Griekse Gids Schapen op de weg tussen Perama en Anogia - Foto van De Griekse Gids Gezellig pleintje in Anogia - Foto van De Griekse Gids Thuis bij Nikos Xilouris in Anogia - Foto van De Griekse Gids Schaapherders op de route Melidoni-Anogia - Foto van De Griekse Gids Weefgetouw in Anogia - Foto van De Griekse Gids Typisch Anogia - Foto van De Griekse Gids Souvenirwinkel in Anogia - Foto van De Griekse Gids Taverna's, cafe's en restaurants in Anogia (Rethymnon Kreta) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Anogia»


Gemiddelde temperaturen Anogia Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Anogia?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Anogia© De Griekse Gids 2000-2024