Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Adele - Eiland Kreta

ADELE. Adele ligt op Kreta, 8 kilometer ten oosten van Rethymnon stad. Het is een traditioneel dorp te midden van olijfboomgaarden en het hoort bij de gemeente Arkadi. Adele is eigenlijk de zetel van de gemeente Arkadi en omvat niet alleen de kust, maar ook het heuvelachtige gebied waarvan het zuidelijke deel aan de voet van de berg Psiloritis ligt. De inwoners houden zich van oudsher bezig met landbouw en veeteelt, maar de laatste jaren ook met het toerisme.Het is hier toeristisch geworden, omdat er heel veel grote en kleine hotels zijn gebouwd.

“Het oude dorp Adele is een mooi, traditioneel dorpje met leuke steegjes„

Het oude (echte) dorp Adele is een mooi, traditioneel dorpje met smalle straten, witte huizen en kerkjes. De ligging van Adele is zeer gunstig omdat o.a. de stad Rethymnon zo dichtbij ligt. Adele heeft een lang en breed strand, het is de ideale plek voor iedere watersporter, maar ook voor degenen die van het uitgaansleven houden.

Carme villa's bij Adele Kreta
Carme villa's bij Adele Kreta

Hier is in 1868 een historische slag geweest tussen de Kretenzers en de Turken waarbij de Turken verdreven werden.

In Adele kun je het huis van Konstantinos Giaboudakis, de Kretenzische held die tijdens de revolutie in 1866 in Arkadi werd gedood, bezichtigen en de kerk van Agios Panteleimonas waar elk jaar op 27 juli een volksfeest plaatsvindt. Het traditionele dorp Maroulas met Venetiaanse torens en de Venetiaanse herenhuizen en bogen is de ideale bestemming voor plezierige wandelingen door de olijfboomgaarden. Maroulas ligt slechts 2 km ver van Adele.

Vanaf Adele kun je meer bezienswaardigheden bezoeken, een auto huren is daarom een aanrader. In het gebied bevinden zich het Arkadi Klooster en het Preveli Klooster. Het historische klooster van Arkadi (in het Grieks: Moni Arkadiou) waarvan de centrale tempels aan Agios Konstantinos en Agia Eleni zijn gewijd, is een plek die je zeker moet bezoeken. Arkadi is door UNESCO uitgeroepen tot Europees Vrijheidsmonument. 5 kilometer van Adele bevindt zich het klooster Moni Stavropigiaki van Agios Arsenios dat dateert uit de 16e eeuw. Het klooster ligt vlakbij het dorp Pagalochori.

Arkadi klooster bij Adele
Het Arkadi klooster bij Adele

Een andere bezienswaardigheid is de Kourtaliotiko kloof, die bij het palmenstrand van Preveli uitmondt in de Libische Zee. Ook kan je de grot van Melidoni bezoeken, één van de bekendste grotten van Kreta met hoge zalen met gigantische stalagmieten. De dorpen Panormos en Bali zijn ook zeker een bezoekje waard. De stad Rethymnon is natuurlijk een trekpleister die je zeker niet moet overslaan. Het is de hoofdstad van de prefectuur en staat ook bekend om het feit dat het een van de mooiste (Venetiaanse) havens heeft aan de noordkust van Kreta. In Rethymnon zijn pittoreske straatjes in de oude binnenstad en talloze historische monumenten

Vakantie 

Wil je een heerlijke vakantie in een goede accommodatie in Adele meemaken? Bekijk dan eens de Carme villa's. De 5 sterren villa's Carme liggen in een groene en rustige omgeving in een olijfgaard bij het dorp Adele, op 800 meter van de zee. Je kunt deze vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij kennen deze regio op Kreta erg goed. Zoek je een hotel of appartement in de regio Rethymnon op Kreta? Bekijk hier het volledig vakantieoverzicht naar de regio Rethymnon.

Foto's Rethymnon Kreta - Rethymnon Kreta in beeld

Panormos Kreta | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Bali | Rethymnon Kreta | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Souda bij Plakias,, zuid Kreta | Rethymnon Kreta | foto 6 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Amari | Rethymnon Kreta Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Amari | Rethymnon Kreta Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Zuid Kreta Griekenland 031 - Foto van De Griekse Gids Damnoni | Rethymnon Kreta | Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Rethymnon Kreta | Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Rethymnon Kreta»


Gemiddelde temperaturen Adele Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Adele?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Adele© De Griekse Gids 2000-2021