Arkadi (Rethymnon Kreta)

Arkadi. Ten zuiden van Rethymnon, strategisch gelegen in de bergen op Kreta, ligt het klooster van Arkadi. Hier stierven honderden verzetstrijders, vrouwen en kinderen tijdens de strijd voor onafhankelijkheid. Het Arkadi-klooster heeft een grote rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turken. Het klooster wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken. Het trekt veel toeristen, zowel Kretenzers, voor wie het klooster een belangrijk monument is, als ook buitenlanders.

In 1866 vond er in het Arkadi klooster een tragedie plaats. De Kretenzer rebellen hadden het klooster tot schuilplaats en thuisbasis gekozen en er werden verzetsbijeenkomsten georganiseerd. De Turken wilden hier een eind aan maken, maar het lukte hen niet om Gabriël, de leider van het verzetscomité, gevangen te nemen. De Turken vielen het klooster aan en al snel bleek dat de Kretenzers de verliezende partij waren. Om gevangenneming en foltering door de Turken te voorkomen, gaf abt Gabriël het bevel alle munitie in het kruitmagazijn bijeen te brengen, zodat de rebellen zichzelf konden opblazen in geval van nood. Toen de Turken het klooster waren binnengedrongen en de situatie voor de Kretenzers hopeloos was, verzamelden de Kretenzers zich in het kruitmagazijn en lieten het ontploffen. Daarna werd het klooster geplunderd door de Turken die alles verbrandden en de overlevenden doodden. Enkele vrouwen en kinderen werden krijgsgevangen gemaakt. Drie jaar later, na de jarenlange strijd van de Kretenzers tegen de Turkse overheersing, brak een grote revolutie uit waarmee de tragedie van het Arkadi klooster werd gewroken en de revolutie leidde uiteindelijk tot de bevrijding van Kreta in 1898.

Foto's Arkadi - Arkadi in beeld

Nabij Arkadi | Rethymnon Kreta | De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Viran Episkopi bij Rethymnon - Foto van De Griekse Gids Het drama van Arkadi - Foto van De Griekse Gids Zuid-Kreta - Moni Arkadi - Foto van Lex Prachtig gelegen klooster van Arkadi - Foto van De Griekse Gids Nabij Arkadi | Rethymnon Kreta | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids De cellen van de monnikken in Arkadi - Foto van De Griekse Gids Poesjes in het klooster van Arkadi - Foto van Juul Betegeld terras van Arkadi - Foto van De Griekse Gids Klooster Arkadi Rethymnon - Foto van De Griekse Gids Nabij Arkadi | Rethymnon Kreta | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Tot rust komen in het klooster van Arkadi - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Arkadi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Arkadi?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Arkadi


Rethymnon Kreta vakanties

Atrium

Bekijken

Atrium
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Atlantis Beach

Bekijken

Atlantis Beach
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Bali Paradise (incl. auto)

Bekijken

Bali Paradise (incl. auto)
Rethymnon Kreta
Bali
Grecotel Marine Palace & Aquapark (extra kamers)

Bekijken

Grecotel Marine Palace & Aquapark (extra kamers)
Rethymnon Kreta
Panormos
© De Griekse Gids 2000-2019