Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Triopetra

Triopetra - Eiland Kreta

Triopetra. Triopetra is een onbekend paradijsje op Kreta, dat zich in het gebied tussen Agia Galini en Preveli, aan de zuidkust van het departement Rethymnon bevindt. Het ligt niet ver van het Agios Pavlos strand. Verlaten zandstranden, een paar taverna's en appartementen, en dat is het.

Deze plaats wordt dagelijks bezocht door enkele gelukkige toeristen uit heel Kreta die van deze plek op de hoogte zijn. Dat zijn er gelukkig niet al te veel. De stranden (vooral kiezel) zijn geweldig en behoren tot de beste van Kreta. Het water is heerlijk helder. Er zijn strandbedjes en bij de taverna's kan je even douchen. De weg ernaartoe is smal, maar geasfalteerd, met prachtige uitzichten. Triopetra is met de auto binnen een uur te bereiken vanaf Rethymnon stad. De naam Triopetra heeft het strand te danken aan de drie grote rotsen die hier uit de zee oprijzen. Dit geeft het strand een karakteristiek gezicht.

Triopetra Kreta
Triopetra Kreta

Triopetra heeft twee stranden, ten oosten van het schiereiland met de drie rotsen bevindt zich het strand Akoumianos Gialos, ten westen van de rotsen bevindt zich het grote strand. Aan beide kanten zijn er leuke tavernes. Akoumianos Gialos ligt niet ver van Agios Pavlos en is via een geasfalteerde weg gemakkelijk bereikbaar. Als je over de bergen heen rijdt, dan kom je bij het grotere strand van Triopetra. Vooral het strand van Akoumianos Gialos (genoemd naar Akoumia, het dorpje dat iets verder ligt) is erg leuk. Het is kleiner en gezelliger, de bomen aan het strand reiken tot aan het water. Hoe dan ook, Triopetra is een absolute aanrader!

Foto's Triopetra

Triopetra | Zuid Kreta Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Onderweg van Triopetra naar Akoumia | Zuid Kreta Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Triopetra»

Informatie en tips Triopetra Kreta

Vanaf Triopetra kun je leuke uitstapjes maken, vooral aan de zuidkust van Kreta. Op een straal van 25 kilometer kun je traditionele dorpen en leuke stranden bezoeken.

  • Agios Pavlos (8 km): het dorp Agios Pavlos wordt vooral door mensen bezocht die van rust houden. Er zijn meerdere tavernes en het strand is geschikt voor snorkelaars want de zee is helder en schoon.
  • Het dorp Spili (22 km): Het traditionele dorp Spili heeft als opvallendste kenmerk het overvloedig stromende water. Vanaf de rotswand stroomt het hele jaar door koel bronwater naar de fontein die19 afzonderlijke leeuwenkoppen telt. In het dorp zijn tientallen winkeltjes en tavernes.

Video Triopetra Kreta

video Triopetra

Video van Triopetra © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Triopetra Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Triopetra?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Triopetra© De Griekse Gids 2000-2024