Triopetra (Rethymnon Kreta)

TRIOPETRA. Triopetra is een onbekend paradijsje op Kreta, dat zich in het gebied tussen Agia Galini en Preveli, aan de zuidkust van het departement Rethymnon bevindt. Het ligt niet ver van het Agios Pavlos strand. Verlaten zandstranden, een paar taverna's en appartementen en dat is het. Deze plaats wordt dagelijks bezocht door enkele gelukkige toeristen uit heel Kreta die van deze plek op de hoogte zijn. Dat zijn er gelukkig niet al te veel. De stranden zijn geweldig en behoren tot de beste van Kreta. Het water is heerlijk helder. Er zijn strandbedjes en bij de taverna's kan je even douchen. De weg ernaartoe is smal, maar geasfalteerd, met prachtige uitzichten. Triopetra is met de auto binnen een uur te bereiken vanaf Rethymnon stad. De naam Triopetra heeft het strand te danken aan de drie grote rotsen die hier uit de zee oprijzen. Dit geeft het strand een karakteristiek gezicht.

Triopetra heeft twee stranden, ten oosten van het schiereiland met de drie rotsen bevindt zich het strand Akoumianos Gialos, ten westen van de rotsen bevindt zich het grote strand. Aan beide kanten zijn er leuke tavernes. Akoumianos Gialos ligt niet ver van Agios Pavlos en is via een geasfalteerde weg gemakkelijk bereikbaar. Als je over de bergen heen rijdt, dan kom je bij het grotere strand van Triopetra. Persoonlijk vinden wij het strand van Akoumianos Gialos (genoemd naar Akoumia, het dorpje dat iets verder ligt) erg leuk. Het is kleiner en gezelliger, de bomen aan het strand reiken tot aan het water. Hoe dan ook, Triopetra is een absolute aanrader!

Foto's Triopetra - Triopetra in beeld

Triopetra | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 19 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Onderweg van Triopetra naar Akoumia | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Triopetra | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 14 - Foto van De Griekse Gids Triopetra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Triopetra»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Filmpje Triopetra Kreta

Video van Triopetra (©De Griekse Gids)


Gemiddelde temperaturen Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Triopetra?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Triopetra


Rethymnon Kreta vakanties

Koules Estate

Bekijken

Koules Estate
Rethymnon Kreta
Episkopi
Enagron

Bekijken

Enagron
Rethymnon Kreta
Axos
Loutra Resort

Bekijken

Loutra Resort
Rethymnon Kreta
Loutra
Grecotel Club Marine Palace

Bekijken

Grecotel Club Marine Palace
Rethymnon Kreta
Panormos
© De Griekse Gids 2000-2019