Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Anakasia Pilion - Regio Magnisia

Anakasia. Anakasia is een dorp aan de voet van het Pilion-gebergte, een paar kilometer buiten Volos en niet ver van Ano Volos. Het is het eerste dorp dat je tegenkomt wanneer je vanuit Volos richting Portaria rijdt, het ligt op de hellingen van een berg op 150 meter hoogte.

Anakasia is het administratieve centrum van de gemeente lolkos met een sterke aanwezigheid van het Pelische element, met oude landhuizen, traditionele geplaveide straatjes, stromend water en oude stenen fonteintjes. Andere dorpen van de gemeente Iolkos zijn Ano Volos en Agios Onoufrios.

Bezienswaardigheden in deze gemeente zijn het Kontou landhuis in Anakasia, met werken van de schilder Theofilos. Op het centrale plein met de karakteristieke plataan staat een bord dat de weg wijst naar het huis van Kontos. Op het pleintje van het dorp staat een borstbeeld van de grote volksschilder.

Heel bijzonder is de kerk Koimiseos tis Theotokou (Maria Hemelvaart) in Ano Volos, een Byzantijns monument met muurschilderingen uit de 18e eeuw en het Zafeiriou landhuis in Agios Onoufrios.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 4 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 30 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 19 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 34 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 002 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 47 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 17 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 013 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 9 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Gemiddelde temperaturen Anakasia Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Anakasia Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Anakasia Pilion© De Griekse Gids 2000-2024