Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Zagora Pilion - Regio Magnisia

ZAGORA PILION. Zagora, spreek je Zagorá uit, is het grootste dorp van Pilion dat een grote commerciële en intellecuele bloei kende in de 17e en 18e eeuw. Het is het geboortedorp van de historicus G. Kordatos. Er zijn Byzantijnse teksten die Pilion met de naam Zagora aanduiden. Van belang is de bibliotheek van Zagora die duizenden zeldzame boeken in haar bezit heeft.  

De school van Rigas, ook wel bekend als Ellinomouseio is de oudste school van Pilion. Hier gingen o.a A. Gazis, G. Konstantas, de Zagoriaan Kallinikos Lapatis (patriarch van Constantinopel) en de voorvechter van het Hellenisme, Rigas Ferraios, naar school.

Zagora is een dorp in Pilion en de zetel van de gemeente Zagora-Mouresi. Het ligt een kleine 50 kilometer van de stad Volos. In de regio worden vooral appels gekweekt dat het populairste product van Zagora is. Het Zagora gebeid bestaat uit 4 gebeiden: Sotiraq, Agios Georgios, Agia Paraskevi (Perachora) en Agia Kyriaki.

Zagora ligt hoog op de helling van de berg, met prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. In Zagorá zul je mooie kerken en bruggen zien. Je zult tal van bronnen met stromend water zien.

Er zijn veel tavernes waar traditionele lokale gerechten worden geserveerd. In het dorp zijn veel cafés en bars, dat verwacht je eigenlijk niet maar hier kun je zelfs uitgaan.

Als je van wandelen houdt, dan zit je hier ook goed. Een van de meest populaire routes is de route die begint vanaf het plein van Agios Georgios en via een groen pad aan het strand van Choreftó eindigt..

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 20 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 002 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 001 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 26 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 23 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 14 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 6 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 16 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 003 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Gemiddelde temperaturen Zagora Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Zagora Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Zagora Pilion© De Griekse Gids 2000-2021