Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Damouchari Pilion - Regio Magnisia

Damouchari. Damouchari is de enige natuurlijke haven aan de grillige Egeïsche kant van Pilion. Volgens een oude Venetiaanse mythe heeft de uitdrukking "dos mou chari" ("wees mij genadig") het gebied de naam Damouchari gegeven. Damoucharu is een klein dorp met weinig permanente bewoners. Het bestaat uit twee kleine baaien die gescheiden worden door een strook land. Deze beroemde tweedeling van Damouchari is een natuurlijk meesterwerk.

In het kerkje Agios Nikolaos bevinden zich prachtige iconen uit 1800 van de hand van Pagoni. Oud Damouchari is via een traditioneel geplaveid pad verbonden met Tsangarada. Beroemd zijn de grote ronde witte kiezelstenen aan de kust. In de noordelijke baai ligt de kleine pittoreske haven waar boten en schepen aanmeren en waar je kunt genieten van enkele vistavernes. In het zuidelijke deel van het dorp kun je genieten van het prachtige strand. Het strand wordt door de lokale bevolking "Old Damouchari" genoemd en het kristalblauwe water, de witte ronde kiezelstenen en de zeegrotten zijn prachtig.

Op het schiereiland dat de twee baaien verbindt, bevinden zich de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Volgens de geschiedenis waren de grondleggers van het dorp enkele Venetiaanse matrozen tijdens de Venetiaanse overheersing van de Middellandse Zee die Damouchari gebruikten als tankstation en ruststation voor lange reizen.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 32 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 3 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 004 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 017 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 17 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 24 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 1 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 9 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Gemiddelde temperaturen Damouchari Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Damouchari Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Damouchari Pilion© De Griekse Gids 2000-2024