Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Fakistra Pilion - Regio Magnisia

Fakistra. Fakistra is een prachtig afgelegen, rotsachtig strand dat zich in het oosten van Pilion dicht bij Tsagarada bevindt. Het strand heeft fijn zand met kleine steentjes en het wordt door steile rotsen omringd. Het strand ligt geïsoleerd en afgelegen, er zijn geen strandbedden, parasols en winkels in de buurt, maar het is daarom juist een fantastische plek om te ontdekken.

Achter het strand is een indrukwekkende waterval. Het strand van Fakistra is te bereiken door met de auto tot het plateau te rijden, hier parkeer je en dan wandel je een stuk naar beneden via een groen pad.

Als cyclopenmuren beschermen de steile rotsen van de Egeïsche Zee hun schat: het verlaten en afgelegen strand van Fakistra waar men zich een gelukkige schipbreukeling kan wanen.

Aan de noordkant van Fakistra bevinden zich twee historische grotten. De zeegrot Panagia Megalomata vol met stalagtieten en een paar meter verderop de grot waarin tijdens de Turkse overheersing de "Verborgen School" van Tsangarada gevestigd was.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Milies Pilion - Griekenland - foto 42 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 22 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Grieks draaiorgel in Volos - Foto van John Roelse Hania Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 018 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 009 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 25 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 007 - Foto van De Griekse Gids Argalasti Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Gemiddelde temperaturen Fakistra Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Fakistra Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Fakistra Pilion© De Griekse Gids 2000-2022