Fakistra Pilion (Magnisia)

FAKISTRA. Fakistra is een prachtig afgelegen, rotsachtig strand dat zich in het oosten van Pilion dicht bij Tsagarada bevindt. Het strand heeft fijn zand met kleine steentjes en het wordt door steile rotsen omringd. Het strand ligt geïsoleerd en afgelegen, er zijn geen strandbedden, parasols en winkels in de buurt, maar het is (juist!) een fantastische  plek om te ontdekken.

Achter het strand is een indrukwekkende waterval. Het strand van Fakistra is te bereiken door met de auto tot het plateau te rijden, hier parkeer je en dan wandel je een stuk naar beneden via een groen pad.

Als cyclopenmuren beschermen de steile rotsen van de Egeïsche Zee hun schat: het verlaten en afgelegen strand van Fakistra waar men zich een gelukkige schipbreukeling kan wanen.

Aan de noordkant van Fakistra bevinden zich twee historische grotten. De zeegrot Panagia Megalomata vol met stalagtieten, en een paar meter verderop de grot waarin tijdens de Turkse overheersing de "Verborgen School" van Tsangarada gevestigd was.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 013 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 23 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 45 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 4 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion in Gemeente Afetes Pilion Magnisia - Griekenland -  foto 11 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 1 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 13 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 001 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Fakistra Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Fakistra Pilion


Magnisia vakanties

Volos Palace Hotel (incl. auto)

Bekijken

Volos Palace Hotel (incl. auto)
Magnisia
Volos
Xenia Palace Portarias Pilion (incl. auto)

Bekijken

Xenia Palace Portarias Pilion (incl. auto)
Magnisia
Portaria Pilion
Fly & Drive Athene-Delphi-Pilion-Evia

Bekijken

Fly & Drive Athene-Delphi-Pilion-Evia
Magnisia
Portaria Pilion
Pilion Homes (incl. auto)

Bekijken

Pilion Homes (incl. auto)
Magnisia
Agios Georgios Nileias
© De Griekse Gids 2000-2020