Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Chania Pilion

Chania Pilion - Regio Magnisia

Chania Pilion. Chania is een van de populairste skioorden van Griekenland. Het is een bergdorp op 1200 meter hoogte in een dicht beukenbos dat de doorgang van West naar Oost-Pilion vormt. Vroeger overnachtten de reizigers en handelslieden in de herbergen van Chània (Hania).

Tegenwoordig vormen de omstreken van het dorp, het gebied Agriolefkes, één van de mooiste skigebieden van Griekenland. Voor de ski-liefhebbers is er een prachtige afdaling mogelijk langs hellingen met door vorst bedekte bomen die wel versteend lijken, terwijl aan de linkerkant de Golf van Pagasitikos en aan de rechterkant de Egeïsche Zee opduikt.

Je waant je als het ware in een ander land, het lijkt hier meer Zwitserland of Oostenrijk. Langs de weg zijn hier allerlei restaurants en taverna’s en het is hier erg gezellig. Alle zaken zijn netjes verzorgd en overal staan kleurrijke bloempotten.

Foto's Chania Pilion

Hania Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 3 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 14 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 13 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 7 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chania Pilion»


Gemiddelde temperaturen Chania Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Chania Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Chania Pilion© De Griekse Gids 2000-2024