Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Chorefto Pilion - Regio Magnisia

Chorefto Pilion. Chorefto (spreek je Choreftó uit) ligt helemaal in het noorden van Pilion, het is een van de noordelijkste locaties van het schiereiland. Het kan beschouwd worden als de haven van Zagora, het heeft een breed zandstrand en is een prachtige badplaats in Oost-Pilion. In de kleine haven van Chorefto meren boten, vissersboten en rondvaartboten aan. Het strand van Chorefto is het dichtst bij Zagora. Het is een georganiseerd lang goudgeel zandstrand waar allerlei faciliteiten aangeboden worden. Op het strand zijn leuke beachbars en tavernes.

De dichte begroeing van Pilion reikt tot aan de zandstranden van Chorefto, waar zich eens de beroemde haven bevond van waaruit de "Zagorische schepen" vertrokken naar de grote markten van Europa en het Oosten. Op deze plaats, waar voor het grootste gedeelte van het jaar de golven "dansen", vond G. Drosinis inspiratie voor zijn gedichtenbundel" Sereniteit".

Een uiterst groen paadje leidt vanaf het noordelijke gedeelte van het dorp naar de prachtige verlaten stranden Parisaina en Analipsi. Interessant bij Chorefto is de kerk van Agios Nikolaos, die is gebouwd bovenop de ruïnes van een oude tempel en schilderijen uit hout en een gesneden iconostase draagt. Deze schilderijen zijn geschonken door Zagoriaanse reders.

Let op de afdaling met de auto naar het strand: De weg is erg smal en op sommige plekken zeer steil. Zeker in het hoogseizoen kan het in Choreftó erg druk worden.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 008 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 15 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 22 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 022 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 38 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Argalasti Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 19 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Gemiddelde temperaturen Chorefto Pilion Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Chorefto Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Chorefto Pilion© De Griekse Gids 2000-2024