Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Pilion


Pilion - Magnisia (Griekenland)

Pilion (Pilion). Aan de oostkant van Griekenland ligt het schiereiland Pilion, dat zijn naam te danken heeft aan de hoge berg in het gebied: de Pilio. Deze berg verheft zich indrukwekkend en is groen, ten noordoostenvan Volos tussen de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op deze berg en er is een skicentrum: Agriolefkes beter bekend als Chania Pilion.

"Het meest bijzondere van Pilion is misschien wel de unieke architectuur"

Activiteiten als paardrijden, mountain biking, bergbeklimmen, diepzeeduiken, zeilen en vissen, overtuigen zelfs de meest veeleisende bezoeker. Het meest bijzondere van Pilion is misschien wel de unieke architectuur van de huizen in 24 dorpen. De huizen zijn als het ware volkskunst en zijn eigenlijk architectonische musea. (zie Portaria, Makrinitsa, Milies)

Het dorp Makrinitsa in Pilion
Het dorp Makrinitsa in Pilion

Deze typische huizen zijn torensgewijs gebouwd en bestaan uit drie verdiepingen. Sommige van deze huizen zijn tegenwoordig als museum ingericht, je kunt dus binnen een kijkje nemen. De mooie natuur en unieke locaties trekken het gehele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Pilion - Pilion in beeld

Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 22 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 47 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 12 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 27 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 007 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 19 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pilion»

De rijke historie van Pilion

Pilion heeft een rijk historisch verleden en is de bakermat van verschillende mythen en sagen. Pilion staat bekend als de berg van de Centauren, want volgens de Griekse mythologie woonden ze in deze bergen. De Centauren waren mythologische wezens uit de oudheid, die half mens en half paard waren. Het gebied is bekend sinds de neolithische periode en met aanzienlijke nederzettingen was het zeer welvarend in de 2e eeuw voor Christus. In de Hellenistische jaren, de derde eeuw voor Christus, werd de belangrijkste stad "Dimitriada" gesticht. In de Byzantijnse jaren was het klooster het florerend centrum. In 1881 werd Pilion ingelijfd bij de nieuwe Griekse staat.

De mooie natuur van Pilion

De mooie natuur en unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten. Agios Ioannis Kissou - Agios Dimitrios zijn de grootste vakantieoorden van Pilion, met uitgestrekte stranden van witte kiezels en een dichte vegetatie. Ag. Ioannis ligt aan zee en Ag. Dimitrios ligt tegen de berg. Het heeft 2 pleinen die een prachtig uitzicht bieden. De Sotiras kerk, de oudste kerk van Pilion in Agios Dimitrios is de moeite waard om te bezichtigen.

Chorto in Pilion
Chorto in Pilion

Ook Chorto, een klein schilderachtig dorp aan de Pagasitische Golf, is een prachtige bestemming. De mooie huizen, de groene bergen en dalen, de bestrate weggetjes, de pleinen, de stenen bronnen en de boogvormige bruggen vormen samen een uniek beeld. Een dicht wandelnet van smalle weggetjes en stenen paadjes geeft de bezoeker de mogelijkheid om prachtige, zeldzame plekken te ontdekken. De rit met de traditionele trein: “lason” gaat over de route Ano Lechonia-Milies met haltes in de tussenliggende dorpjes en is een geweldige ervaring. Uiteraard zijn ook de stranden goed vertegenwoordigd: aan de oostkant vind je rotsachtige stranden bedekt met zand en met schaduw van bomen.

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Pilion
Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Magnisia: Waar ligt Pilion?

Uitstapjes / Trips vanaf Pilion
De kaart / landkaart van Magnisia (©De Griekse Gids)

Advertenties